viernes, 9 de marzo de 2012

Dedicado a las mujeres trabajadoras

Ahir es commemorava el Dia Internacional de la Dona (amb l'afegit de "Treballadora" en molts casos, encara que crec que és un esment redundant, doncs totes les dones que conec són treballadores d'una forma o una altra), el que va ocórrer és que jo volia celebrar el 5º aniversari d'aquest blog i no vaig voler barrejar una cosa amb l'altra.

En reconeixement del seu paper fonamental i la seua contribució, el lema d'enguany del Dia Internacional de la Dona 2012 és "Habilitar a la dona camperola-Acabar amb la fam i la pobresa". Ban Ki-moon, Secretari General de l'ONU, diu: "Invertint en les dones rurals; eliminant la discriminació que són objecte en la legislació i en la pràctica; assegurant que les polítiques responguen a les seues necessitats; brindant-los accés en peus d'igualtat als recursos i proporcionant-los una funció que exercir en l'adopció de decisions".

Sobre aquest tipus d'efemèrides, poc es pot afegir al molt i bé que s'ha dit i escrit. Per exemple, en el blog Amanece, ens recomanen el reportatge "Mujeres en lucha", que ens acosta a l'opinió de les dones del 15-M que van acudir a la Porta del Sol el 25 de Novembre de 2011, igual que cada any aqueix mateix dia, per a manifestar-se en contra de la violència de gènere. I en el de la meua amiga Angels M. Castells ens recorden que Cada dia és 8 de març.

La meua recomanació, per al qual tinga ganes de llegir un treball seriós i en profunditat, és l'informe titulat "Sobrevivientes, protectoras, proveedoras: hablan las mujeres refugiadas", elaborat per ACNUR en 2011. Aquest informe resumeix una sèrie de diàlegs realitzats amb més d'1.000 dones i xiquetes refugiades, desplaçades internes i sol·licitants d'asil en set llocs del món. Els Diàlegs, duts a terme en zones urbanes i campaments, van ser organitzats entre novembre de 2010 i maig de 2011 en l'Índia, Colòmbia, Jordània, Uganda, Zàmbia, Tailàndia i Finlàndia com a part d'un programa d'activitats per a commemorar la Convenció sobre l'Estatut dels Refugiats de 1951 i la Convenció per a la Reduir els Casos de Apatridia de 1961.

Jo us deixe amb aquesta cançó del grup "Desperta Ferro", titulada "Bruixa de Dol" i inspirada en un poema de Maria-Mercè Marçal amb el mateix nom (la lletra està en el blog de Jordi Juan Pérez).7 comentarios:

Santi dijo...

Una d'aquestes notícies que un voldria veure com més aviat és aquella que anunciï que aquest dia es deixa de celebrar, perquè s'han aconseguit els objectius d'igualtat que es persegueixen.

És curiós que jo em avancés un dia en la celebració i tu t'hagis endarrerit un dia.

Sempre em ve al cap una vinyeta de Mafalda, en què el seu amic Felip li nomenava prohoms de la humanitat (Einstein, Leonardo da Vinci, Alexander Fleming ...) i la reptava a nomenar dones que estiguessin a l'altura dels esmentats. Mafalda va respondre. "Qui els va parir i alimentar quan eren nens a tots aquests?" Doncs això.

Selector de noticias dijo...

Los sindicatos deciden si llaman a una huelga general

CCOO y UGT deciden se reúnen esta mañana para decidir si convocan el paro contra la reforma laboral de Rajoy

Millones de bodas precoces lastran la salud y educación de las niñas

Un informe de Gordon Brown alerta de 25.000 enlaces de menores cada día en África y Asia

Anónimo dijo...

¿Se da por hecho que todas las mujeres son trabajadoras o se pretende crear una distinción?

Rosa dijo...

Cada vez que llega este día de la mujer trabajadora me acuerdo de mis dos abuelas, trabajadoras del campo, de la fábrica y del hogar durante toda su vida.

Anónimo dijo...

Hola.

http://www.youtube.com/watch?v=zwjK9FquOAc

Pues, unos cientificos cojieron una araña para hacer un experimento, consistia en lo siguiente, la pusieron encima de una mesa y le cortaron una pata, sin esa pata la araña cuando le tocaban con un palito aun se revolvia y mordia el palo, entonces los cientificos le cortaron otra pata y la araña continuaba tirandose para el palo cuando la tocaban, y asi asta que la dejaron con una sola pata, y con una sola pata la araña aun se intentaba menear y morder el palo.
Entonces los cientificos le cortaron la ultima pata que le quedaba a la araña, y sin su pata la araña se quedo quieta encima de las mesa le daban con el palo y la araña pasaba del palo, ya no queria luchar mas.
Los cientificos despues del experimento con la araña llegaron a la conclusion de que una araña sin patas se vuelve idiota.

A la memoria del colega Pedro.

KIF

Toni dijo...

Felicidades a todas las mujeres inteligentes que consideran que esta celebración todavía tiene sentido.

Mathilde dijo...

Hace poco más de un siglo, Marie Curie recibía el premio Nobel de Física, convirtiéndose en la primera mujer de la historia en recibirlo. Ocho años después logró su segundo reconocimiento, el premio Nobel de Química. Podemos imaginar lo que aquello supuso en una época en la que el concepto de igualdad apenas comenzaba a ser un sueño que intentaba hacerse realidad a base de futuras utopías.

Related Posts with Thumbnails

Blog Rank

Twingly BlogRank

Contador de visitantes

Lo último publicado en blogs ibenses

È