sábado, 28 de enero de 2012

Associació Mares de Llet d'Ibi

Fa poc més d'un any es donava a conèixer la creació d'un grup de mares per a recolzar la lactància materna a Ibi. El seu objectiu era oferir ajuda i informació per a resoldre dubtes i compartir experiències és l'objectiu que ha portat a vuit joves mares a crear un grup de suport a la lactància materna.

Cal dir que l'OMS i l'UNICEF assenyalen que la lactància "és una forma inigualable de facilitar l'aliment ideal per al creixement i desenvolupament correcte dels xiquets", i la recomanen com a imprescindible la lactància materna exclusiva durant els sis primers mesos del nounat. També recomanen seguir alletant a partir dels sis mesos, al mateix temps que es va oferint al bebè altres aliments complementaris, fins a un mínim de dos anys. El Comitè de lactància de l'Associació espanyola de pediatria coincideix en les seues recomanacions.

Fa uns mesos, l'Associació Mares de Llet organitzava la seua primera activitat pública amb motiu de la Setmana Mundial de la Lactància Materna, amb jocs, xarrades i altres activitats. L'associació segueix viva i ahir em van fer arribar un comunicat, amb el prec que ho difonga.

Gustosament ho faig:

"Som una associació sense ànim de lucre, de recient creació, formada per un grup de mares interessades en fomentar y defendre l’alletament matern, be informant sobre les ventatjes d’alletar els fills, be sol.lucionant posibles problemes que puguen sorgir durant tot el període d’alletament. 

Aquesta inquietud va nàixer com a resposta a la manca del suficient assesorament als hospitals, on els pares recients reben poca o nula informació ni consell sobre les dificultats que els poden sorgir. Hem de donar les gràcies a les matrones d’Ibi, Mar i Sagrario, que s’esforçen de valent en aquesta tasca, no sóls donant el seu suport a aquesta associació, sino també defenent l’alletament en el dia a dia de la seua professió. 

Realitzem diverses activitats al llarg de l’any, com per exemple, la setmana internacional de l’alletament matern (1ª setmana d’octubre), durant la cual es van fer xarrades sobre la importancia d’un bon part, una mostra de fulards portabebés, un alletament públic col.lectiu, xocolatada, etc… També s’ha organitzat el primer concurs de dibuix sobre alletament matern, en el que han participat diferents col.legis de la població; Ademés, s’han organitzat contacontes per als menuts i cursets de contacontes per als pares, activitats en les que hem comptat amb el suport i la col.laboració de Rafa Garrido. 

Aquest grup de mares, i algun pare, ens reunim els divendres de 17:30 hores a 19:30 hores al centre social polivalent. Allí estem a disposició de tota persona que vullga informació o consell sobre algun tema o problema relacionat amb l’alletament matern. També estem presents a les xarxes socials, a on ens poden plantejar qualsevol cuestió, accedint a la direcció maresdellet@hotmail.com "

Related Posts with Thumbnails

Blog Rank

Twingly BlogRank

Contador de visitantes

Lo último publicado en blogs ibenses

È