martes, 31 de mayo de 2011

XXIV Trobada d’escoles en valencià

Divendres passat vaig ser convidat per la "Coordinadora Alcoià-Comtat pel valencià" a un sopar en la qual es va presentar el programa de la XXIV Trobada d’escoles en valencià. A més, em van regalar un CD amb una recopilació de fotografies que il·lustren el treball dels components d'aquesta Coordinadora.

La Trobada tindrà lloc a Ibi dissabte que ve 4 de juny, s'espera una nodrida assistència de visitants i els iberuts hem d'estar orgullosos d'açò. Però més que seguir parlant jo preferisc transcriure les precioses paraules d'invitació que la comissió organitzadora ha deixat en el programa:

A Ibi tornem a celebrar la Trobada d’escoles en valencià, la XXIV de les comarques de l’Alcoià i El Comtat, 16 anys després. Una festa que ens anima a eixir al carrer per lloar els nostres costums, la nostra terra i la nostra llengua. Dedicades a Enric Valor, l’escriptor castallut, aquesta trobada d’enguany amb el lema el Valor del Valencià, es convertix en un espai on xiquets, pares, mestres, veïns i visitants ens ajuntem per alçar la veu d’un poble valencià que manté la seua identitat amb manifestacions populars ben vives, com la festa dels Enfarinats o la de les Danses i el Ball del Virrei.

Ibi captiva per la seua lluminositat espectacular ila seua imponent altura, al redós de la muntanya de la Teixereta. A poc que se’n passege’n els voltants, ens corprendran les vistes meravelloses sobre la Foia i agraireu la flaire que s’hi respira. Hi ha indrets de naturalesa inigualable com la serra del Biscoi i la del Menejador que forma part de la Font Roja, el riu de les Caixes i la rambla de la Gavarnera, amb la magnífica ruta pel Barranc dels Molins que davalla fins al poble, i la Carrasqueta i el Cantal del Corbó allà cap al sud.

Passejar el poble també vos sorprendrà, ja que s’ha eixamplat i s’ha modernitzat amb places amples i clares, com la de la Palla, la del Centenari o la dels Reis Mags, i jardins i parcs espaiosos com el Parc de les Hortes o el de Giravella, que embellixen la història del poble dels dos castells i les dues ermites governant la població. Si pareu un poc l’orella, encara hi escoltareu parlar un valencià ben viu i fresc, que fa somriure el muntanyam que tanca el terme en una foia lluenta, plena de coves i simes, penya-segats, Pous de Neu i caminals farcits de timó, espígol, sàlvia, romer i pebrella. El carrer Major, el Ravalet, les Costeretes... encara bressolen passejos i abraçades, danses i enamoraments, jocs populars i cançons tradicionals que perviuen en la memòria dels iberuts.

Si decidiu vindre-hi no us en penedireu. Us convidem a passar una trobada amb els millors ingredients i que vos hem preparat amb tota la il·lusió: sigueu benvinguts i benvingudes: va, va, va, la trobada, la trobada, va, va, va... pel valor del valencià!

La comissió de la XXIV Trobada


16 comentarios:

Mari dijo...

Què bé, quanta activitat s'ha fet per obrir boca i preparar la Trobada. Segur que és tot un èxit!
Cada dia fa falta que fem més, per contrarrestar el que alguns desfan.

Sento Berna dijo...

Els uns sembrant, i els altres arrasant.

http://www.diarioinformacion.com/alicante/2011/05/31/font-mora-quita-linea-valenciano/1132980.html

Anónimo dijo...

Un gran trabajo por una causa digna.

Selector de noticias dijo...

La Generalitat acaba con las líneas de enseñanza en valenciano

Camps deroga por la vía de los hechos la Llei d'Ensenyament

El Consell prescinde de ocho de las nueve brigadas forestales que contrataba en verano en la provincia

CC OO denuncia que Gobernación ha recortado un 90% los refuerzos de personal para esta época y que eso impedirá poner en marcha los grupos de Alcoy, Agres, Planes, Guardamar, Petrer, Villena, Xixona y Orba

Rosa dijo...

Camps sigue la pauta de su compañero en Galicia: más castellano y más inglés, en detrimento de la lengua autóctona. Yo lo siento mucho, aunque me parece que es el sino de los tiempos que vivimos. Algún día el inglés o el chino se comerá al castellano.

Anónimo dijo...

El Font de Mora no ha tingut collons de dir-ho abans de les eleccions autonòmiques. Tenia a tota la comunitat educativa en contra i la tindrà a partir d'ara mateix. Que es prepare, anem a lluitar fins al final. I per acabar: FONT DE MORA DIMISSIÓ!

Vicente dijo...

Sento, no me pilla por sorpresa, el primer paso en contra de la lengua se dio al clausurar los repetidores de TV3.

Iberut dijo...

Basseta, Marga Sanz, la cabeza visible de EUPV en Valencia, no habla mucho el valenciano, por no decir nada.

NICO dijo...

La trobada portará milers de persones a la nostra villa el proper dissabte, la qual cosa es un motiu d'alegría. Per altra banda, el que no m'agrada es el que es trobaran al casc antic d'Ibi, abandonat, brut i plé de cases derruides i botigues tancades. Felicitar a tota la taula organitzadora de la trobada, per la magnífica tasca feta. De Font de Mora ni parlar-ne, que necesitaría massa paraules.

Lliris Picó dijo...

En primer lloc vull felicitar els organitzadors de les trobades, perquè em consta que estan fent un gran esforç i un gran treball.

En segon lloc voldria matisar alguns comentaris que s'han fet en l'entrada d'avui quant a l'actuació de Font de Mora enfront els programes d'immersió lingüística. No ens hem de sorprendre en absolut. En matèria d'educació i de normalització lingüística el PP no s'ha amagat mai: el primer cop de falç important que van fer enguany en contra de la llengua no va ser únicament privar-nos de TV3, que ja és important. Ja van demostrar la seua cara més fosca en fer un pas enrere en els programes d'incorporació progressiva fa més o menys dos mesos. No vau llegir la notícia ( a tota pàgina en El País d'un diumenge) que explicava que a partir dels pròxims cursos ja no s'incorporaran matèries d'àrea no lingüística en valencià als PIP? és a dir, en els programes que no són d'immersió només s'estudiarà valencià com a matèria, quan ara teníem com a mínim Coneixement del Medi i fins i tot altres a criteri del centre. Doncs està clar: escanyada la llengua, ofegat el problema. Ells la llengua ja l'han feta servir aquests mesos: model lingüístic de barraqueta, grapadet de vots a l'urna!

Anónimo dijo...

La educación cambia, igual que cambia la historia, ahora resulta que Franco no era un dictador, ni siquiera un totalitario, era simplemente autoritario.

Manel dijo...

La Trobada serà un bon moment per a denunciar als quatre vents l'atemptant cultural de Font de Mora, que no ha consultat ni als pares ni als mestres ni als sindicats.

Anónimo dijo...

Si en plena campaña Mayte Parra consideró de mala educación hablar en valenciano, imagina por un momento que fuera Consellera de Educación... ¡¡¡Virgencita que me quede como estoy!!!!

Anónimo dijo...

MATÍ

10:00 - Esmorzar popular a la plaça la Palla.
11:00 - Cercavila a càrrec de la Unió Musical d’Ibi i descoberta de manisetes, a l’Ajuntament i en acabant al CFPA Lluís Vives.
11:30 a 13:00 - Taller i partides de pilota valenciana al carrer Sant Josep, contacontes i fireta.


VESPRADA
17:30 - Inici dels tallers. Passacarrer a càrrec dels tallers Font Viva i Castell Vermell.
18:00 - Primera sessió de contacontes amb Llorenç Gimenez al Carrer Mitja Volta.
19:00 - Segona sessió de contacontes.
19:30 - Berenar popular i gelats d’Ibi a la plaça la Palla.
20:30 - Salutacions, lliurament de records i cançó de la Trobada.


NIT
22.30 - Correfocs: Dimonis rafolins de l’Alqueria d’Asnar.
23.30 - Actuació Musical d’Urbàlia Rurana i Rolling Bessons d’Ibi.

Vicent dijo...

Perquè canviar una cosa que funciona bé?

gloriagmonllor dijo...

Enhorabona per les fotos i la difusió de la trobada en el teu blog: són les primeres fotos de l'acte que he pogut trobar a la web.Enhorabona també a tots i totes els que han participat en l'organització d'aquest acte a favor de l'ensenyament del valencià i de denúncia de la política (despolítica)lingüística de la Conselleria d'Educació valenciana.

Related Posts with Thumbnails

Blog Rank

Twingly BlogRank

Contador de visitantes

Lo último publicado en blogs ibenses

È