domingo, 16 de mayo de 2010

Romería de San Pasqual

A Ibi hi ha una petita ermita dedicada a Sant Pasqual Baylón (o Bailón) situada en un paratge de pinedes pròxim als límits del Parc Natural de la Font Roja. Segons explica la tradició, la devoció a Sant Pasqual part de 1661 quan un pagès d 'Ibi, davant d'una persistent sequera, implorar al sant al mateix temps que s'enfonsava el seu càvec a la terra de la qual va sorgir una font d'aigua. La celebració consisteix en una romeria que es realitza el dissabte anterior al 17 de maig, día de la festivitat.

Al blog de "Fotos Antiguas de Ibi" hi ha moltes fotografies d'aquesta romeria i des de fa poques setmanes hi ha també un grup a Facebook d'amics de la romeria de Sant Pasqual.

Els més matiners van anar al paratge per assistir a la Santa Missa i almorzar, però al llarg del matí van arribar romers amb cistelles de menjar i beguda, disposats a passar el dia complet.

Era tradicional celebrar una cursa per tota la llarga i empinada costa que puja fins l'ermita, però des de fa any és el Club d'Atletisme Teixereta el que s'encarrega d'organitzar aquesta competició (aquest any han participat prop d'un centenar de corredors de diferents categories en el "IX Cross Subida a San Pascual"). També s'han dut a terme les tradicionals curses de sacs i la pujada a la biga "ensabonà". També s'organitza un concurs de Paele amb la col.laboració de l'Ajuntament d 'Ibi.

La xaranga de la Unió Musical s'ha encarregat d'amenitzar el matí i tots els romers hem gaudit d'un magnífic dia, una mica fresquet pel vent. Vos deixe un recull d'imatges d'aquest dia que tant ens agrada celebrar als ibenses.

Related Posts with Thumbnails

Blog Rank

Twingly BlogRank

Contador de visitantes

Lo último publicado en blogs ibenses

È