lunes, 24 de agosto de 2009

Jocs diferents

No fa molts dies vaig trobar este curiós vídeo en què Pedro Jorge Romero explica com es juga al Nonaga, un quasi desconegut joc de tauler creat per Viktor Bautista i Roca, expert català en jocs de "mancala".

Per a jugar al Nonaga fan falta pocs elements: dènou volanderes i dos jocs de tres boles de diferent color (és un material barat, fàcil de trobar, fàcil de portar i fàcil d'improvisar amb botons, fitxes de dames i, inclús, rodanxes de carlota) i les seues regles són prou simples. La particularitat del joc és que el tauler va canviant la seua configuració al llarg de la partida, la qual cosa permet desplegar interessants estratègies i variants. És quelcom així com un joc per a pobres amb riquesa de combinacions.

En definitiva, un joc barat, senzill, elegant i amb un alt component estratègic, digne de convertir-se en un clàssic modern a l'altura d'Abalone o LOA. És una alternativa per als que estan avorrits amb les llargues partides d'escacs o necessiten alternatives diferents al dòmino.

Nonaga from Pedro Jorge on Vimeo.

Related Posts with Thumbnails

Blog Rank

Twingly BlogRank

Contador de visitantes

Lo último publicado en blogs ibenses

È