jueves, 4 de diciembre de 2008

Precs i preguntes al Plenari de 1 de desembre

Estos són els precs i les preguntes que vaig presentar per al Ple de dilluns passat. Si algun lector té algun suggeriment o desitja que m'encarregue de fer alguna pregunta concreta, que m'envie un e-mail.

PRIMER.- Transformador en Parc de les Hortes.

Hem observat que s'ha dut a terme una obra en el carrer La Palafanga, afectant un tram de la tanca del Parc de les Hortes, per a col·locar el que pareix un transformador.

Al Grup Municipal d'EUPV-Els Verds ens interessa saber si s'ha instal·lat un transformador en aquell lloc i, de ser així, a què solars afecta o està vinculat, si és temporal o definitiu i perquè motius s'ha hagut de sacrificar part de superfície del parc.

El Sr. Agüera diu que no sap molt bé ni el que s'ha posat ni per a què s'ha posat, ni si serà definitiu o temporal, ja que ha intentat parlar amb el responsable i està de vacacions. Nota aclaridora important: El Sr. Agüera és el Regidor d'Urbanisme i Obres Públiques.

SEGON.- Denegació subvencions Diputació.

En el BOP del passat 25 de novembre apareix un anunci segons el qual la Diputació ha desestimat una sol·licitud de subvencions presentada per l'Ajuntament d'Ibi.

Al Grup Municipal d'EUPV-Els Verds ens interessa saber de quina sol·licitud es tracta, quin import es va sol·licitar a la Diputació i perquè motius s'ha desestimat esta subvenció.

El Sr. Onsurbe contesta dient que em contestarà en privat (?), però a continuació em conta una milonga sobre com és de bona la Diputació i la quantitat de diners que envia a Ibi.

TERCER.- Fira de Santa Cecília.

Igual que l'any anterior, crec que la recent edició de la Fira de Santa Cecília pot qualificar-se de reeixida i felicite al Sr. Onsurbe, Regidor Delegat de l'àrea i a tots els comerciants i persones en general que han tingut relació amb esta Fira. Ara bé, este tipus d'esdeveniment ha proliferat de tal forma que ja són pocs els pobles que no celebren una fira semblant, d'ací que el repte consistisca a donar a la d'Ibi un toc especial, alguna cosa que la diferencie de la resta.

El Grup Municipal d'EUPV-Els Verd prega que es convoque alguna reunió amb els Grups Polítics amb la finalitat d'aportar idees que puguen contribuir a millorar la Fira i aconseguir diferenciar-la clarament de altres semblants.

El Sr. Onsurbe agraïx la felicitació i contesta que està disposat a escoltar qualsevol tipus de suggeriment, però que els espais destinats en la nostra Fira als xiquets també servixen per a diferenciar-la de la resta.

CUART.- Comerciants del casc antic.

En una recent assemblea de veïns del casc antic d'Ibi es van poder escoltar algunes queixes respecte al perjuí que ha causat als comerciants les obres de peatonalització del nucli antic i, sobretot, la pèrdua de clientela i el lent procés de recuperació.

El Grup Municipal d'EUPV-Els Verd prega que es convoque una reunió amb els comerciants o s'adopte algun tipus d'acció destinada específicament a reactivar el comerç del centre.

El Sr. Onsurbe contesta que ja està ocupant-se de l'assumpte, que ha donat ordes en AFIC sobre la qüestió. Diu que no es poden donar subvencions als comerciants sense una ordenança específica, però que intentaran ajudar en la mesura que es puga. Insinua que no assistisc a les reunions de la Mesa del Comerç (la qual cosa no és certa).

QUINT.- Trànsit pel carrer Sant Teresa i pivots.

En eixa mateixa assemblea a què m'acabe de referir va haver-hi igualment queixes d'alguns veïns per l'excessiu trànsit que suporta el carrer Sant Teresa, a la que s'ha desviat tota la circulació de vehicles que abans baixaven pel carrer Major. Als veïns d'aquell carrer se'ls va prometre una solució i l'estan esperant.

Altres veïns van manifestar les seues queixes pels pivots fixos que s'han col·locat per a vedar l'accés de vehicles a les zones recentment pavimentades, perquè consideren que impedixen el pas de vehicles que poden ser necessaris, no sols per a càrrega i descàrrega, sinó per a casos d'urgències (ambulàncies o bombers).

Arreplegant estes queixes, el Grup Municipal d'EUPV-Els Verds prega que s'estudie una solució que evite l'excés de tràfic per l'esmentat carrer, així com la instal·lació d'un sistema que permeta l'accés de vehicles a tota la zona en cas de necessitat.

El Sr. Agüera no respon directament a la primera part de la pregunta sobre el trànsit del carrer Sant Teresa. Respecte als pivots, diu que els que s'han col·locat són provisionals i que seran substituïts per altres automàtics. Afig que també es canviarà la fusta de la font de la Plaça i que es farà una reunió amb els veïns.

SEXT.- Responsabilitat patrimonial.

Esta pregunta la vaig realitzar en el Ple del mes passat, però es va quedar sense resposta, per la qual cosa la torne a plantejar: En la reunió de la Junta de Govern de 27 d'octubre del 2008 es va acordar estimar una reclamació de responsabilitat patrimonial presentada per un ciutadà ibense al novembre del 2005, a conseqüència d'una caiguda en una vorera a què li faltava un taulell. Una reclamació semblant presentada el 24 de gener del 2007 ha sigut resolta en sentit totalment contrari.

Al Grup Municipal d'EUPV-Els Verds ens interessa Conéixer els motius pels quals alguns d'estos expedients es demoren tant de temps i, en especial, quins criteris se seguixen per a estimar uns i desestimar altres.

La Sra. Parra contesta dient que hi ha moltes reclamacions i que es tracten de forma estricta, que per a això hi ha una assegurança i que el normal és posar-se al costat del ciutadà i obligar a l'asseguradora a pagar. Si algunes reclamacions es rebutgen és perquè no s'aporten suficients proves o els informes tècnics són negatius. L'Alcaldessa sabia perfectament que jo em referia a una reclamació concreta, la instància de la qual va redactar la pròpia Alcaldessa de pròpia mà (!), poc abans de les eleccions (!), prometent a l'afectada que se li pagarien els danys i perjuís patits. La senyora afectada, present en el Ple, es va queixar obertament del tracte rebut.

SÈPTIM.- Convocatòries a reunions de l'Ajuntament.

El passat dia 27 de novembre este Regidor estava convocat a les 13,00 hores a una reunió de la Mesa de Negociació i, a la mateixa hora, a una reunió de la Comissió d'Integració Social i Seguretat Ciutadana. A pesar d'esta coincidència, la Sra. Ortega va decidir celebrar la reunió de la Comissió d'Integració Social i Seguretat Ciutadana abans que finalitzara la Mesa de Negociació, per la qual cosa em va resultar absolutament impossible estar present.

El Grup Municipal d'EUPV-Els Verds prega es faça un esforç per evitar convocar reunions a la mateixa hora, perquè amb això es veta de fet la nostra presència en alguna d'elles. Si per error, com en este cas, hi ha una coincidència, preguem que s'ajorne o se suspenga una d'elles.

La Sra. Ortega ni reconeix l'error ni demana disculpes (faltaria més!). Es limita a dir que va estar esperant-me mitja hora. Evidentment, si jo estava en una reunió no podia estar en una altra, però això a ella no li importa gens ni miqueta.

10 comentarios:

Santi dijo...

Dos observaciones: la primera es que veo que son muchas las preguntas tuyas que te contestan con un: "en privado te lo diré" Si tu haces una pregunta pública ¿no es de esperar una respuesta en el pleno? Es más, digan lo que digan en privado, tu obligación es hacer pública la respuesta, ¿para qué eso de hablar en privado?
La segunda es relativa a la contestación de la Sra. Ortega. ¿Qué culpa tiene ella de que tu partido solamente tenga un regidor? Si tuvierais dos, podrías estar tu en una reunión y el segundo en la otra.... es lógico que ella ponga las reuniones cuando le parezca, es tu obligación el multiplicarte por dos o el conseguir el don de materializarte en dos sitios a la vez, pedirle que ella coordine sus reuniones con otros departamentos para facilitar la tarea de la oposición es como pedirle peras al olmo o sentido común a esta señora, que por cierto tiene todavía el centro de día inutilizado ¿no? Eso tampoco cuesta un duro a los ibenses.. como no se gasta...

Anónimo dijo...

Podrías preguntar en el próximo pleno por las obras que está haciendo el dueño de la finca de Santa María. Si estuviera en término de Alcoy no le habrían dejado tocar ni una teja, o los de La Carrasca lo habrían denunciado inmediatamente, pero aquí en Ibi rige la ley del todo vale.

Anónimo dijo...

Vamos a ver, hay cosas sin sentido. Por la calle Santa Teresa no pasan ni más ni menos coches que los que pasan por la Plaza de la Iglesia, o el carrer Les Eres. O acaso algun ciudadano de Ibi puede tener derecho a pedir que por su calle no pase el tráfico. Es que protestas por cualquier cosa.

Anónimo dijo...

Amigo Santi, ..... si hubieras visto el Pleno por televisión te habrías podido reir un rato: la señora Ortega dice que para el 2009 en el centro de día se a poner ....... LA PRIMERA PIEDRA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

?????????????????????????????????

Anónimo dijo...

Una vez más los asesinos han vuelto a actuar. Esta vez le ha tocado a un empresario. Un hombre de 71 años, Ignacio Uría. Parece ser que esta vez la excusa de los asesinos es que la empresa de este hombre es una de las que está construyendo las infraestructuras del tren de alta velocidad. Y POR LO VISTO LOS ASESINOS ESTÁN EN CONTRA y claro, como su lenguaje es el terror, pues le han pegado dos tiros.
Malditos, malditos, cien mil veces malditos. Que la furia de todas las civilizaciones caigan sobre vosotros, que nadie os perdone nunca, que nuestro odio os inunde y no os permita vivir en paz.
No puedo ni quiero ser politicamente correcta, se que debería hacer un sesudo análisis sobre la situación política del País Vasco, que debería soltar un magnífico discurso sobre lo mal que lo hacemos los políticos, que no damos salida a el problema del terrorismo. Sí se que debería o que algunos creen que debería hacer todas esas cosas y algunas más.
Pero me niego, sólo me sale la rabia, sólo entiendo del dolor de una familia más que hoy ha sido golpeada de la peor manera, robándoles la vida de uno de los suyos.
Hoy de lo único que entiendo es del dolor reproducido en esas familias que también han sido marcadas con el mismo látigo.
Hoy de lo único que entiendo de condenar y mil veces condenar a estos asesinos, a esa gentuza que mata sin escrúpulos en nombre de no se sabe que.
Pues yo os condeno, creo que 3000 años de cárcel no es suficiente para gentuza como vosotros, creo que os merecéis el desprecio de la inmensa mayoría, creo que sois la peor escoria que existe.
Y para terminar añadir algo más, esa gentuza es tan condenable como esos otros que les defienden.
Contra el terrorismo y los que les disculpan LA CONDENA MÁS ABSOLUTA y la MALDICIÓN MÁS ETERNA.

Basseta dijo...

Efectivamente Santi, tiene huevis la cosa. Pregunto por las subvenciones que nos ha denegado la Diputación y me contestan dando datos de las que se han concedido, y de las otras ya me lo contará en privado. Para ese viaje no hacía falta estas alforjas.

Lo de la Sra. Ortega es peor. No se quien será el responsable de llevar la agenda de reuniones y de impedir que se convoquen dos de forma simultánea. Imagino que fue un error (aunque podría ser que ni siquiera exista alguien encargado de esto). Pero una vez detectado el error, lo que es inadmisible es que empiece una reunión sin haber terminado la otra. La Mesa de Negociación empezó a la hora prevista y la Sra. Ortega, como siempre, llegó tarde a la suya propia. Ante la disyuntiva de esperarme o empezar, decidió aplicar el famoso principio "que le den ...".

Anónimo dijo...

Contra el que a vegades es diu, ETA sí que té objectius polítics, però un dels principals, a què supedita altres, és perpetuar-se com poder fàctic. Per això, una de les seues activitats principals és trobar pretextos per a continuar matant. Un permanent és la necessitat forçar el Govern d'Espanya (i al de França) a negociar el seu programa independentista. Però fa anys que establix també objectius de llarg recorregut, destinats a acreditar l'eficàcia de la lluita armada, com en el cas de Lemóniz, l'autovia de Leizarán o la "Y" ferroviària basca.

L'atac contra el projecte de l'AVE és , per tant, d'un nou desafiament directe de l'anacrònica banda a la societat en el seu conjunt. La resposta no pot ser l'acomodatícia de Lemóniz i Leizarán: ETA mesura el seu èxit no tant per les adhesions que aconseguix com per les posicions que abandonen els seus enemics. Hui coneixem el preu que les institucions cediren en el seu moment.

Anónimo dijo...

me cuesta creer que el concejal de urbanismo no sabe lo que le has preguntado del parque si resulta que han tenido que romper la valla de ladrillo y coger un trozo de parque ... ¿no lo sabe? ¿de verdad? ... ¿y quien lo tiene que saber?

Anónimo dijo...

iberut, es que te quejas por todo lo que se queja basseta... ¿quieres decir que no entiendes que el impacto acústico que reciben los vecinos de la callecita no es el mismo que soportaban hasta ahora y nunca podrá ser el mismo que soportan la plaza o la calle ancha? Realmente se te vislumbran pocas entendederas.

Anónimo dijo...

A LA PRIMERA COMO SIEMPRE EL SRº AGUERA TIENE LA CARA MUY DURA Y NO CONOCE LA VERGUENZA, SI NO SE ENTERA "EL", QUE TE DIGA POR LO MENOS QUIEN LO TIENE QUE SABER, OTRA COSA ES QUE NO QUIERA ESPLICARTELO. SERA PARA ESCONDER ALGO, ????

Y LO TIENE QUE SABER PUES LO ESTA COLOCANDO EL CONSTRUCTOR QUE TIENE QUE HACER LAS CASITAS DE ENFRENTE Y DIGO YO QUE ALGUNA LICENCIA DE OBRAS TENDRA QUE PEDIR DICHO CONSTRUCTOR. ( POR CIERTO, SI EL TRANSFORMADOR ES DE IBERDROLA, ESO NO SE MUEVE SIN MUCHO,MUCHISIMO PAPELEO)

¿Y NO ES EL, EL QUE TIENE QUE CONCEDER DICHA LICENCIA?

Y SI NO QUE SE LO PREGUNTE AL ELECTRICISTA QUE LO ESTA INSTALANDO, QUE POR CIERTO ES LA EMPRESA QUE LE TRABAJA AL AYUNTAMIENTO Y ADEMAS ES SU ELECTRICISTA PARTICULAR Y EL MISMO QUE INSTALO SU SANTA SEDE, LA DEL PP CLARO.

¿LO DICHO TENDRAN ALGO QUE OCULTAR?

A LA SEGUNDA PREGUNTA, NO TENDRA NADA QUE VER QUE LA SEÑORA ALCALDESA DE IBI SE FOTOGRAFIARA CON EL CONTRINCANTE DEL SEÑOR RIPOY, EL SEÑOR FENOLL EN UNA LINDA FUENTE DE ALICANTE Y ASI NOS LO ESTA PAGANDO AHORA EL SEÑOR RIPOLL.

POR CIERTO DICHA FUENTE SI FUNCIONA CON EL EFECTO NUBLINA, NO COMO LA CALAMIDAD DE LA FUENTE DE LOS REYES MAGOS.¿PODIA PREGUNTAR,NO? QUE YA LLEVAMOS UN AÑO, TIIIAAAAAAA.

COMO GANE RIPOLL ENTOCES SI QUE NOS LLOVERAN LAS SUVENCIONES.

ESTO ES LO QUE PASA CUANDO UNA ALCALDESA LE TIENE QUE DEVOLVER FAVORES AL SEÑORITO CAMPS. QUE TIENE QUE HACER LO QUE LE "ORDENEN"

EN CUANTO A LO DE LA ORTEGA, SIN COMENTARIOS NO SE MERECE NI UN MINUTO DE MI TIEMPO, SU CHULERIA SOBREPASA LA DE LOS OTROS CACIQUES,
"SUS AMOS"

"R.I.P"

Related Posts with Thumbnails

Blog Rank

Twingly BlogRank

Contador de visitantes

Lo último publicado en blogs ibenses

È