miércoles, 8 de octubre de 2008

Precs i preguntes al Plenari de 6 d'octubre

Com he fet altres vegades, em permet transcriure el contingut de l'escrit de precs i preguntes plantejades pel Grup Municipal d'Esquerra Unida - Els Verds en el Plenari del dilluns 6 d'octubre del 2008 al Ajuntament d'Ibi. A final de cada pregunta, amb un altre tipus de lletra, transcric la contestació rebuda pels regidors de l'equip de govern.

Necessite aclarir que estes preguntes són presentades per escrit el mateix dilluns al matí, amb prou hores d'antelació respecte a l'hora de celebració del Plenari. La resta de precs i preguntes que fan els meus companys d'ADIi i del PSOE es formulen en l'acte i no són coneguts amb antelació. Vagen jutjant vostés si algunes respostes es mereixen eixe tracte tan considerat per la meua part.

PRIMER.- Eixida des de l'autovia a l'Hospital d'Alcoi.

Els ciutadans d'Ibi i d'altres pobles que acudixen a l'Hospital d'Alcoi patixen els embossos de trànsit que de forma permanent es troben al travessar el casc urbà d'esta població. Ara s'està construint la nova autovia i per a tots nosaltres resulta molt important la connexió directa a l'Hospital. Estos dies he estat diverses vegades allí i no he observat que s'estiga construint este accés directe que es va demanar fa temps.

Al Grup Municipal d'EUPV-Els Verds ens interessa saber si es farà este enllaç directe des de la nova autovia amb l'Hospital o, si és el cas, on estarà ubicada esta eixida i la connexió cap a l'Hospital.

Segons el Sr. Agüera hi ha previstes dos eixides des de l'autovia a Alcoi. Segons anem des d'Ibi la primera estarà un poc més enllà del Molinar, per la zona del Restaurant Lolo; la segona estarà en el Polígon de Gormaig, a l'altura de Sprinter. Pareix que la tercera eixida que es planificava per a accedir quasi directament a l'Hospital requerix la construcció d'un pont per a salvar el barranc, pont que té un cost de 6 milions d'euros i que el Govern central diu que no pot sufragar (és a dir, la culpa de Zapatero).

SEGON.- Auxiliar per a rehabilitació.

Vaig estar conversant amb un metge de la nostra localitat que es queixava d'una situació certament lamentable. Resulta que a Ibi no tenim un Auxiliar per a rehabilitacions, la qual cosa obliga els malalts a desplaçar-se, inclús diàriament, a Alcoi en una Ambulància. Resulta increïble que siga preferible pagar el sou d'un conductor, més la gasolina, més els gastos del vehicle, més les molèsties que es causen als necessitats, en compte de posar a un Auxiliar en el Centre de Salut.

El Grup Municipal d'EUPV-Els Verds demana que des de l'Ajuntament d'Ibi se sol·licite la dotació d'esta plaça d'Auxiliar per a rehabilitacions, de manera que es reduïsquen tant els gastos com les molèsties per als malalts.

El Regidor responsable de Sanitat, Sr. Palacios, per tota resposta em diu que no necessita que jo li diga el que ha de fer (?), que estan treballant per a millorar i que per a això es farà el segon centre de salut (?).

TERCER.- Rotonda enfront de la Cooperativa.

La Cooperativa Agrícola d'Ibi ha fet un gran esforç per a instal·lar una sèrie de assortidors de combustible en les seues instal·lacions, síties en la carretera de Castalla. Hem tingut coneixement que esta gasolinera no es pot posar en marxa perquè falta la Declaració d'Interés Comunitari (DIC), que al seu torn està paralitzada perquè falta habilitar una rotonda a l'entrada de les dites instal·lacions. La construcció d'esta rotonda va ser promesa en el seu dia pel president de la Comunitat, Sr. Camps, però, com en tantes altres ocasions esta promesa s'està incomplint. Ens consta que la Cooperativa està suportant una important càrrega financera, però no pot rendibilitzar la inversió realitzada.

El Grup Municipal d'EUPV-Els Verds demana que des de l'Ajuntament d'Ibi es realitzen totes les gestions que siguen necessàries perquè s'habilite com més prompte millor esta rotonda, ja que resulta de la màxima importància per a la marxa de la Cooperativa i per a l'economia dels seus 1.300 socis.

La Sra. alcaldessa diu que la rotonda no s'ha fet perquè la Cooperativa no té la propietat dels terrenys necessaris per a construir-la i que estan negociant amb els propietaris i tenen problemes per a arribar a un acord (per descomptat, no diu ni pio de la promesa del president Camps als gestors de la Cooperativa que, enganyats, van afrontar els gastos confiats que es compliria esta promesa).

CUART.- Enllumenat extraordinari.

L'any passat es van penjar les lluminàries de Nadal a primers de novembre, per a tindre-les en la Fira de Santa Cecília, però es deixaven enceses tots els dies fins a l'1 de la matinada, la qual cosa suposa un malbaratament d'energia. En la reunió de la Comissió d'Educació i Cultura del 29/11/2007 se va comentar l'assumpte, tant per este Regidor com per la meua companya Susana Hidalgo i el Regidor de Festes Sr. Domenech es va comprometre a estudiar amb els tècnics la possibilitat de reprogramar l'horari.

Al Grup Municipal d'EUPV-Els Verds ens interessa saber si s'han fet estes gestions i demanem a l'Ajuntament que adopte una postura de conscienciació respecte a la importància d'estalviar energia, especialment en estos temps de crisi i, a més, lluitar contra el canvi climàtic.

La Sra. Ana Sarabia diu que les llums costen el mateix se si col·loquen abans o després i que es connectaran únicament des del dia 18 de desembre en horari de 19 a 24 hores. Afig que es tracta de lluminàries de molt baix consum.

QUINT.- Obres de la Plaça la Palla.

Durant tot l'estiu els ciutadans d'Ibi han assistit, entre atònits i indignats, a l'evolució dels treballs de pavimentació de la Plaça la Palla i carrers pròxims. Crec que no exagere si dic que la impressió general entre la ciutadania ibense és que les coses no es poden fer pitjor del que s'han fet.

Al Grup Municipal d'EUPV-Els Verds ens interessa saber qui és el responsable que quan plou, l'aigua que baixa pel carrer Major no entre pel col·lector de pluvials (que està a un nivell més elevat que el carrer), que no s'hagen tallat els canalons d'algunes vivendes i la seua boca haja quedat soterrada en el paviment, que les rasants d'alguns carrers no estiguen a nivell, que les fustes que rodegen la font ja estiguen trencades, que s'hagen posat els bancs com si foren d'un vagó de tren, però sense respatler, que els ulls lluminosos no funcionen, que les tapes d'albelló no estiguen a nivell i provoquen entropessons als vianants, i d'haver utilitzat materials totalment desconeguts en la nostra arquitectura tradicional.

I una vegada que estem en la Plaça la Palla, al nostre Grup Municipal li interessa saber en quina situació es troben les obres de l'Hotel Plata, si tenen o no tenen Llicència Municipal per a haver fet la fatxada que han fet i per a la resta d'obres que s'estan executant en el seu entorn.

El Sr. Agüera reconeix que l'obra de la Plaça va ser acabada precipitadament per a Festes i existien els defectes que jo he comentat, però que es van reparar dies després. Diu que en la Plaça es posaran bancs amb respatler i diu que les fustes trencades són a causa d'un camió que va fer maniobra, però que quan estiga tot acabat ja no podrà ocórrer això. Afig que hi ha 3 llums trencades, a pesar que són antivandalisme, però que algú les ha picat amb un instrument contundent.

Respecte a l'Hotel Plata, el Sr. Agüera diu que preferix informar-me en privat en qualsevol altre moment (?).

5 comentarios:

Santi dijo...

Sorprendente... un concejal que dice que no tienes tu que decirle lo que tiene que hacer pero.... ¿hace algo al respecto de lo que tu le preguntas? otro que prefiere contestarte en privado sobre ese tema ¿hay algo que ocultar? Lo que hay que ver.... al respecto del acceso al hospital, si es que este Zapatero es un agarrao....

Anónimo dijo...

Lo que yo no entiendo es que no le preguntases por lo que ha pasado con la ex-concejal de hacienda y de toda la movida que tienen que las broncas y las discusiones se oyen hasta desde la calle. Los que mas saben de la dramatica situacion que se vive entre los 13 concejales del PP son los albañiles que estan construyendo el ascensor del ayuntamiento, que ni les va ni les viene pero estan alucinando con lo que ven y con lo que escuchan.

Anónimo dijo...

Los directivos de la Cooperativa Agricola de Ibi son afiliados al PP, de los de pata negra. Me parece que son ellos los que tienen que buscarse la vida o no haber hecho una inversion tan grande sin la seguridad de poder abrir.

Anónimo dijo...

No s'ha tractat l'assumpte de la finca Barberá? Ningú ha dit res del frustrat projecte d'Hotel en la Font Roja? I de Santa Llucia? Ja no es discutix d'urbanisme i medi ambient en els Plens?

Anónimo dijo...

Basseta, se ha filtrado que te han condenado por el tema de los empujones a Maite Parra según el Juicio que ha dictado el Juzgado de Ibi.

Related Posts with Thumbnails

Blog Rank

Twingly BlogRank

Contador de visitantes

Lo último publicado en blogs ibenses

È