martes, 8 de julio de 2008

Precs i preguntes al Plenari de 7 de juliol

[Ahir per la vesprada va haver-hi Plenari en l'Ajuntament d'Ibi, però és prompte per a poder comptar amb detall tot el que es va tractar. Ací estan els meus precs i preguntes, junt amb les respostes que em van donar els regidors d'equip de govern, transcrites en lletra cursiva de color]

PRIMER.- Hotel en la Font Roja.

Estem coneixent per la premsa que l'Ajuntament d'Alcoi pareix decidit a impulsar definitivament la construcció d'un hotel de luxe en el cor del parc de la Font Roja, just damunt de la mateixa Font, en el lloc que ocupa l'antiga colònia de xalets. Pensem que es tracta d'un projecte totalment incompatible amb el manteniment sostenible del parc i absolutament contradictori amb la lletra i l'esperit de la normativa que fins ara pretenia protegir-lo.

Al Grup Municipal d'EUPV-Els Verds ens interessa saber l'opinió de l'equip de govern de l'Ajuntament d'Ibi respecte d'això i si té previst realitzar algun tipus d'al·legació a este projecte. Al mateix temps, preguem al Regidor de Medi Ambient que convoque una reunió del Consell Municipal de Medi Ambient per a tractar esta qüestió amb caràcter d'urgència.


El Regidor de Medi Ambient, Sr. Palacios, no m'ha dit quina opinió te l'equipo de govern, pero diu que té previst convocar una reunió del Consell Local de Medi Ambient per a la segona quinzena de juliol i que intentarà que esta qüestió estiga entre l'Orde del Dia (una cosa que jo no crec que siga molt difícil si realment té eixa voluntat, perquè l'Orde del Dia l'elabora ell mateix).

SEGON.- Mesures davant de la crisi econòmica.

Portem ja uns quants mesos parlant d'una “crisi” econòmica que es manifesta de múltiples i variades formes, afectant de ple a importants activitats econòmiques i industrials del nostre municipi. En el nostre Grup pensem que l'Ajuntament no pot mantindre's al marge d'esta situació, perquè les finances municipals es veuran sens dubte afectades per la pujada dels preus, la baixada de la construcció, la desocupació, etc., etc.

Al Grup Municipal d'EUPV-Els Verds ens interessa saber quines mesures té previst adoptar l'equip de govern per a fer front a esta crisi, tant pel que fa al segur descens dels ingressos per distintes partides tributàries, com a la necessària contenció del gasto que hauria d'estar realitzant-se amb caràcter general.

La Regidora d'Hisenda, Sra. Peñalver, diu que efectivament hi ha crisi, que sap que hi ha ciutadans que no arriben a fi de mes, que és sensible a la situació, i que porta mesos treballant en el tema. Sap que els ingressos per llicències urbanístiques no es cobriran tenint en compte la parada en la construcció i les mesures previstes són: aprofitar l'augment del mòdul per a impulsar VPO, construir unes "naves-nido" (basant-se en un Conveni que es va firmar fa un parell d'anys amb la Cambra de Comerç) i aprofitar que la nostra alcaldessa s'ha introduït en el Consell de SUMA per a impulsar la carta de pagament personalitzat d'impostos, que facilitarà als ciutadans el pagament fraccionat. Afig a l'anterior que en cada Regidoria s'està estudiant un pla específic per a contindre el gasto.

TERCER.- Contenidor de vidre en el Pont de la Pileta.

En el Pont de la Pileta, abans de passar l'autovia, hi ha una zona de depòsit de fems, això que a vegades ens costa tant de denominar “punt net”. En este punt existix des de fa uns mesos un contenidor de vidre que porta més d'una setmana completament ple. Les persones que separem el vidre de la resta dels fems, i deixàvem les botelles junt amb el contenidor amb l'esperança que vindrien a buidar-lo, comprovem amb sorpresa que cada matí les botelles han sigut retirades pel camió junt amb la resta de fems, però el contenidor de vidre seguix ple.

Al Grup Municipal d'EUPV-Els Verds ens interessa conéixer el nom, cognoms i càrrec del responsable o responsables que açò estiga ocorrent, pregant al mateix temps a la Regidor de Servicis Públics que investigue si esta situació es produïx en altres punts d'arreplega, si pot estar incomplint-se el Plec de Condicions del contracte d'arreplegada de fems i, si és el cas, s'instruïsquen els expedients corresponents.

La Regidora Ana Sarabia ha posat cara de sorpresa quan he comentat este assumpte i diu que li demanarà a l'empresa que buide el contenidor (i jo dic ja està? Això és tot?).

CUART.- Els paons del Centre Cultural.

Alguns veïns de la zona del parc del Derramador i el Centre Cultural de la Vila ens han comentat que, segons pareix, han desaparegut tots o quasi tots els exemplars de paó que hi havia en estos jardins.

El Grup Municipal d'EUPV-Els Verds, traslladant la inquietud d'estes persones pel destí que hagen pogut tindre estos animals, pregunta al Regidor responsable si estos exemplars han sigut retirats pels servicis municipals i, en cas de ser així, on es troben en l'actualitat.

La Regidora Ana Sarabia diu que els paons eren un problema perquè invadixen zones del col·legi i Sanitat ha posat en relleu el risc sanitari que comporten estos animals. Diu que s'han deixat en algunes casetes de camp "en depòsit" fins que es construïsca una àmplia gàbia per a tindre'ls més controlats (hui mateix m'ha dit un veí que han d'haver-se escapat perquè tornen a estar en les carrasques del Centre Cultural de la Vila).

QUINT.- Cases abandonades en el nucli antic.

Traslladant igualment la inquietud d'alguns veïns, ens interessa posar en relleu que en el carrer Sta. Rita hi ha quatre o cinc cases antigues totalment abandonades pels seus amos, el mateix que ocorre en el carrer Major, carrer Empedrat i carrer Conill. De no posar algun tipus de remei estos immobles acabaran en la ruïna més absoluta en perjuí de la conservació del nucli antic de la nostra vila.

El Grup Municipal d'EUPV-Els Verds, traslladant la inquietud d'alguns ciutadans respecte d'això, pregunta si hi ha alguna normativa que obligue els propietaris a conservar estos immobles i, si és el cas, si el Regidor responsable té prevista alguna concreta mesura de protecció.

Ningú ha contestat.

SEXT.- Lamentable aspecte de l'entrada al poble des d'Alcoi.

Encara que és una qüestió que el Grup Municipal d'EUPV-Els Verd ja ha preguntat altres vegades, i inclús va ser objecte d'una moció específica que el Regidor d'Urbanisme es nega per algun motiu a tractar en Comissió, continuen havent-hi ibenses que s'avergonyixen de l'aspecte que presenten les principals entrades al nostre poble, especialment venint des d'Alcoi, amb el magatzem de material de construcció no més deixar l'autovia i el deplorable descampat enfront de la Gasolinera quan s'entra en el nucli urbà.

El Grup Municipal d'EUPV-Els Verds continua insistint en reclamar a l'equip de govern alguna actuació concreta dirigida a millorar l'aspecte dels accessos a Ibi, imposant als propietaris del solar comentat el compliment de la normativa del PGOU, tal com vaig sol·licitar per escrit primer el dia 10 de gener d'enguany, després en el Ple del 4 de febrer i, finalment, verbalment en la Comissió d'Urbanisme de 14 de març.

El Regidor d'Urbanisme, Sr. Agüera, ha assegurat que precisament fa uns dies s'ha acabat un informe sobre tots els solars que hi ha a Ibi i que es té previst fer complir la normativa a tots els seus propietaris.

[S'han dit més coses, algunes singularment cridaneres, però ho deixaré per a un altre dia i així no m'allargue massa. Per cert, algú sap a què es dediquen els Boy Scouts?]

16 comentarios:

Anónimo dijo...

Por favor, te importaría en una próxima ocasión preguntar cuánto le pagamos a la SGAE en concepto de Derechos de Autor y cada cuánto tiempo. Gracias.

Anónimo dijo...

Se ha lucido la Peñaver con las medidas contra la crisis ...

¿Lleva meses trabajando en el tema? pues le ha servido de poco ...

Solución maravillosa donde las haya: pagar los impuestos a plazos ... como diría un castizo ... para este viaje no hacían falta estas alforjas.

Anónimo dijo...

¿Qué pasa con los boys scouts?

Intuyo que te refieres a algo relacionado con el Ayuntamiento pero tengo curiosidad por saber de que va el tema.

Anónimo dijo...

El Consell local de medi ambient ja va dir el que havia de dir respecte a este hotel amb què es vol "cagar" la Font Roja. Si es torna a convocar i es parla de l'assumpte, la resposta dels ibenses no serà distinta o almenys això espere.

Si és veritat el que ha publicat la premsa els alcoians cometran el major error de la història en matèria mediambiental.

Anónimo dijo...

De la recogida de basura habría para hablar durante un pleno enterito. Los vertederos que hay en las entradas a Ibi por Bañeres, por Alcoy o en el puente del Sargaret son una cochambre. Por lo que cuentas veo que aquí pasa como en Murcia, en el caso que denunció el programa Caiga Quien Caiga de Tele5, que se deposita la basura en contenedores separados y acaba toda junta en el mismo vertedero.

¿Cuando termina el contrato con la empresa adjudicataria?

Mathilde dijo...

Donde vivo tenemos un casco antiguo en el que se encuentran prácticamente la totalidad de los centros oficiales, como Ayuntamiento, Policía, Juzgado y Centro de Salud.

La edificación que domina es la de casas de dos o tres alturas. Poco a poco las casas unifamiliares se han ido convirtiendo en bloques de edificios. La población, por tanto, es muy diversa: desde familias que llevan viviendo generaciones, hasta parejas jóvenes.

Plazas y lugares de reunión emblemáticos están situados en el casco antiguo y las Fiestas Patronales se celebran principalmente en esta zona, así como diversos acontecimientos culturales.

Sin embargo, a pesar de ser su escaparate, los servicios que se ofrecen en algunos aspectos son muy mejorables. Los vecinos del casco antiguo no están satisfechos con el nivel de limpieza, y al incivismo de unos cuantos se añade la falta de papeleras en condiciones de cantidad y calidad.

También nos quejamos de la cantidad de excrementos de perros que aparecen por las aceras, de que los contenedores de residuos orgánicos, vidrio y plástico son suficientes para el nivel de población que tiene la zona y siempre están llenos.

Pese a que hay muchos niños apenas hay parques y el nivel de limpieza y el mantenimiento de columpios y mobiliario urbano deja bastante que desear.

Aceras estrechas, calles de un solo sentido, y escasa visibilidad en los cruces, son las consecuencias de la escasa planificación del casco antiguo, con un trazado irregular y dimensiones variables de las calles. Todo ello dificulta el tránsito tanto para peatones como para el tráfico rodado.

Falta de aparcamientos, actos vandálicos, robos y hurtos, motocicletas a espape abierto, y atascos en el alcantarillado completan el panorama.

Por cierto, hay una asociación de vecinos que organiza una fiesta cada año gracias al subvención que reciben del Ayuntamiento.

Como puedes comprobar, nada de particular.

Anónimo dijo...

Señora Mathilde: ¿en su pueblo tienen una emisora de televisión local que se encarga de informar de todos estos problemas a sus paisanos?

Santi dijo...

Jose, como antiguo scout que ha pasado 10 años en el grupo de Ibi te puedo informar, aunque prefiero hacerlo en privado y que tu luego con la información que obtengas hagas lo que quieras. El motivo no es otro que no formo ya parte del grupo, y prefiero evitar que mis palabras se puedan interpretar como "oficiales".
Las respuestas del equipo de gobierno son para enmarcar, si señor, no merecen más comentarios. Y la Sra.Peñalver va más perdida que un pulpo en un garage, yo de ella iría buscando financiación para el déficit que de seguro se va a producir.... igual por ahí adelanta algo. Y si recortaran fiestas y fastos, igual algo de sensación de ahorro encontrábamos.

Anónimo dijo...

No me creo nada del Sr. Palacios, Sra. Peñaver, la Sarabia, el Aguera , etc. Creo que solo servirian de toreros, porque eso de torear a la gente lo bordan.
Como la reunion que hay mañana dia 9-7-08 para tratar sobre las obras del Colegio Cervantes. nos torearan como quieran con sus mentiras habituales con las que nos tienen acostumbrados.

Anónimo dijo...

La Sra. Sarabia se sorprende de todo.Esta Sra. está en el país de las maravillas y por tanto no pone los pies en el suelo.Es decir, en los sitios donde están los problemas.
Los contenedores de La Pileta,como el resto de los que hay en todas las entradas de Ibi,son autenticos vertederos.Donde se echa de todo.El olor que desprenden es isoportable.Continuamente no paran de llegar furgonetas y camiones que dejan todo tipo de residuos,muebles,eléctrodomesticos,escombros, cartón, todo tipo de envases etc.
Por cieto, ¿para que sirve la cámara que pusieron junto a los contenedores?. Será para espantar los pájaros.Pero estos,los pájaros,
saben muy bien que echen lo que echen no les va a pasar nada.De nada sirven los carteles,cámaras y demás pamplinas si no se sanciona a los infractores.

Anónimo dijo...

EU-l’Entesa valora positivament el debat públic sobre l’hotel de la Font Roja


El portaveu del govern municipal, el senyor Fernando Pastor, ha desafiat a l’oposició a un debat públic pel tema de l’hotel de la Font Roja. El regidor d’esquerres, Agulló, valora que “la proposta del PP ens sembla adequada. Nosaltres tenim sempre vocació de debatre i contrastar les opinions de la ciutadania. En sembla correcte que els representats del poble debatixquen i aporten les seues alternatives dels projectes que afectaran al desenvolupament futur de la ciutat. Ara bé, donada la importància del tema, seria lògic que el debat es produira davant la ciutadania i els mitjans de comunicació. El senyor Pastor ja pot posar hora i data, això sí, en un lloc ample i horaris adients on els veïns i veïnes puguen assistir. Estem entusiasmats amb la iniciativa!”.

Esquerra Unida-l’Entesa també demana al govern municipal que el talant de transparència es reflexe en el propi Ajuntament. El seu portaveu, Francesc Agulló, recorda que “el tema de l’hotel no passarà pel plenari. Les competències ja es va encarregar el PP de transferir-les a la junta de govern local per evitar altaveus, debat i transparència. En aquest tema demanem a l’alcalde que canvie la seua decisió i porte al plenari, espai democràtic de representació popular, l’adjudicació de l’hotel de luxe de l’hotel de la Font Roja. Volem llums i taquígrafs a les decisions municipals que atemptaran contra el parc natural!”.

S’ha acusat a l’oposició d’estar llançant mentires i mitges veritats a l’opinió pública. Agulló ho aclareix amb les següents preguntes: “És mentida que es vol fer un hotel de quatre estrelles al cor del parc natural? És mentida que el servei d’aigua potable serà pagat amb diners públics? És mentida que l’adjudicació a 40 anys més 20 de pròrroga implica una privatització de l’espai? És mentida que l’empresa planteja fer un túnel per accedir a l’aparcament situat en els baixos de l’edifici? És mentida que es pretén enderrocar els antics xalets? És mentida que l’empresa incorpora en el projecte una piscina, dos cafeteries, dos suites i un gimnàs? És mentida que el canons sols serà de 5.800 € anuals? Sens dubte el projecte no és cap hotel de muntanya. A qui vol enganyar Jorge Sedano i el seu equip?”.

Agulló considera que el PP està molt nerviós davant d’aquest tema. Les coses no estan eixint-los com ells esperaven, la societat civil d’Alcoi està dient la seua. També recalca que “acusacions de l’alcalde en actes públics i la darrer del seu portaveu qüestionant l’autonomia associativa de diverses entitats de la ciutat diu molt de la seua actitud. El PP no té cap respecte cap a l’autonomia i la diversitat social del nostre poble. En aquests casos es veuen els tics autoritaris i sectaris de Sedano!”.


Informació: Francesc Agulló
Alcoi, 8 de juliol de 2008
GABINET DE PREMSA D’EU-L’ENTESA D’ALCOI

Anónimo dijo...

Hotel Font Roja: no me puedo creer que aquí en Ibi cada uno vaya por su cuenta; al menos yo espero que Esquerra Unida, el bloc, els verds, Amics de les muntanyes... por favor hacer piña.

Crisis ecónomica: La sra. Peñalver, tiene la suficiente capacitación para el área economica ; tu Basseta lo sabes mejor que nadie, cuéntanos.

Contenidors (en general todos): bueno aquí hay que volver al tema de la subida de la tasa de basura. Conozco a gente que se niega a reciclar, una por que no se ven avanzes ni beneficios para la comunidad, y otra por que al que recicla tenían que reducirle los impuestos y no subirlos, ya que se supone que con la recogida selectiva se ahorran una parte del proceso en la planta.

Paons: pero cuando se dice que "Sanitat ha posat en relleu el risc sanitari que comporten estos animals", lo dice por escrito, lo comunica de boquilla, se lo inventa, lo documenta, se comprueba... o se pavonean en los plenos.

Nucli Antic: bueno con la que, y lo que, a caído en los jardines de La Casa Gran. Por cierto que han tirado el arco que había. Ya les vale!

L'entrada al poble des d'Alcoi: "el magatzem de material de construcció no més deixar l'autovia" ¿pero no hay un polígono para estas cosas? ¿Cómo han permitido hacer eso ahí?

Els Boy Scouts: actualmente estan colaborando con el ayuntamiento en el polideportivo como monitores, en las actividades de multiaventuras; el programa que han repartido a los padres lleva su logo y además estuvieron en la mesa organizadora el día de la presentación. Supongo que lo dices por alguna partida que les subvenciona.

Basseta y del superavit y la planta de reciclaje de productos toxicos ¿como vamos?

Anónimo dijo...

Y NO VAS PREGUNTAR CUAN ACABEN LA PLAÇA DELS REISOS MAGOS,

QUE PESAT SOC.

PER SERT COM PODEN CONTRACTAR A TRES TRELLAVADORS el AYUNTAMENT SENSE FERLI CONTRACTE DE TREBALL?
QUI PAGARA LA MULTA DE 60.000euros?

Basseta dijo...

Información, 9/juliol/2008

Elogio de ´los de siempre´

(artículo de opinión de Javier Llopis)

El gobierno del PP de Alcoy ha acuñado el término, "los de siempre", para referirse a ese grupo reducido de personas que mantiene viva la llama del espíritu crítico y de la movilización ciudadana. Oyendo hablar a los concejales populares, uno llega a la conclusión de que nos hallamos ante una secta satánica, que tiene como único objetivo convertir la Tierra Prometida de Sedano en un erial.
Si uno los conoce, acaba dudando de esta teoría paranoica. "Los de siempre" son unos tipos normales y corrientes, que cuando acaban su jornada laboral, invierten buena parte de su tiempo libre en defender causas que tienen que ver con el interés colectivo de la ciudadanía. Al contrario que esos concejales que intentan crucificarlos, "los de siempre" no cobran dietas, ni buscan canonjías políticas. Esta banda de "maldecaps" lleva décadas dándoles la brasa a los ayuntamientos y a las consellerias, ya sean del PSOE o del PP. "Los de siempre" han hecho posible que la Font Roja y Mariola sean parques naturales, han conseguido que el Supremo le saque los colores al Ayuntamiento de Alcoy por el parque de la Rosaleda y han frenado una interminable lista de tropelías, impulsadas por alcaldes y ediles atacados por la locura transitoria del poder.
A los políticos les molesta especialmente la existencia de estos incontrolados. No entienden que haya personas inmunes a la presión y al compadreo. Se ponen de los nervios, ante la imposibilidad de apretarles las clavijas con la suspensión de una subvención o con la promesa de un puestecillo en algún negociado paradisíaco. Atacados por la estupefacción, los gobernantes optan por el insulto y la amenaza, que son los argumentos del que carece de argumentos.
La polémica del hotel de la Font Roja se encuentra precisamente en esta fase. El gobierno aprovecha hasta su última comparecencia pública para lanzar basura sobre este colectivo, en un intento desesperado de socavar su credibilidad. Estamos ante un auténtico ataque de nervios, que demuestra de manera palmaria que "los de siempre" andan muy bien encaminados.

Anónimo dijo...

Muchos son los temas que se denuncian aquí, pero creo que habría que ir priorinzando, y tu Basseta como representante local de EU deberías de no sólo instruir e informar, sino pedir expresamente mayor participación en los actos que se convoquen. Estoy de acuerdo con "EL EXPLICAO", ¿por que no se ven a todos los colectivos juntos para hacer mayor fuerza ante el atropello de la Font Roja? Sencillamente no es admisible, como no es admisible que se hallan cargado los jardines de la Casa Gran (lo del arco de entrada es cierto y los bloque de piedra de no mediar Sarri, estarían en la escombrera), y los grupos políticos y ciudadanía (o sea nosotros los que escribimos en este Blog)no hallamos hecho ninguna oposición.

Date cuenta Basseta, que cuando las cuestiones que tratas, son más cercanas, del pueblo, de nuestros pésimos gobernantes, de los atropellos que tratan de acometer, se disparan los comentarios . No digo que no se hable de cualquier tema, sino que hay que referenciarlo a nuestro entorno, ya sea el manoseado futbol, o la planta de reciclaje de residuos tóxicos. Yo también estoy interesado en cómo va ese tema. ¿podrías darnos alguna información adicional a la que ya sabemos?

Anónimo dijo...

En 1980, la concejala de UCD (luego se pasaron casi todos al PP) Mari Julia Miró quería hacer un cámping en la Font Roja. No creo que entonces se tratara de favorecer a algún amigo y llenarse los bolsillos, la verdad. Lo digo porque el alcalde, aquel Pepe Sanus de los mejores tiempos (antes de hacerse amigo de los del PP y pasarles la alcaldía) no lo parecía tener claro y no hay chanchullos de ese nivel si el Alcalde no lo consiente. Hubo controversia en los periódicos (aquel Ciudad que era tan favorable al Ayuntamiento como hoy y ayer, que en eso no cambiamos). Al final, con una asamblea en la que se desmontaron los argumentos del cámping y a la que la concejala asistió valientemente, se decidió no hacerlo. A partir de ahí, se empezó a hablar de Parque Natural hasta que se consiguió. Igualico, igualico que ahora. Que se regala el corazón de la Font Roja a una empresa para que se enriquezcan unos cuantos. Los de siempre. Los del teatro. Los de los párquings. Los de La Canal. Los de las recalificaciones. Los primos, sobrinos y amigos. En un cuarto de siglo, hemos avanzado... hasta caer de culo. Enhorabuena, alcoyanos

Related Posts with Thumbnails

Blog Rank

Twingly BlogRank

Contador de visitantes

Lo último publicado en blogs ibenses

È