sábado, 7 de junio de 2008

A vegades s'amuntona la faena

Hi ha dies que podria deixar escrites tres o quatre entrades en esta bitàcola, perquè em van arribant comunicats o notícies que considere important divulgar, així que he decidit ajuntar-les totes en un mateix lloc i que cada un accedisca a l'enllaç que preferisca.

- Esquerra Unida considera intolerable el boicot de la Generalitat en l’aplicació de la Llei de Dependència. El diputat Lluís Torró expressa el seu recolzament a la manifestació en defensa de la Llei per a demà en Alacant.

El diputat d’EU per Alacant a les Corts Valencianes Lluís Torró denuncia que la Generalitat Valenciana continua impossibilitant l’aplicació de la Llei de Dependència després d’un any de la seua aprovació, fent un ús interessat dels recursos. “Únicament han segut ateses un 34% de les sol·licituds presentades, de les que la gran majoria son persones que ja estaven rebent atenció en els centres residencials o centres de dia, etc.”, ha assenyalat Torró. El resultat és que les persones sense cobertura continuen desprotegides i sense atenció mentre les empreses que gestionen places residencials han tingut els ingressos estipulats. [llegir més]

- EUPV preguntarà en les Corts per què hi ha 93.700 alumnes que no poden estudiar en valencià. Vos deixe una nota de premsa sobre les xifres publicades per Escola Valenciana, sobre l'alta demanda d'ensenyament en valencià i la baixa oferta. [llegir més]

- El govern valencià manté el setge a les emissions de TV3. Exigeix a Acció Cultural el tancament dels repetidors de Perenxisa, Alginet i Llosa de Ranes i una nova multa de 400.000 euros.

Malgrat les recents converses entre les generalitats catalana i la valenciana per a acordar la reciprocitat entre TV3 i Canal 9, l'executiu de Francesc Camps està decidit a tancar les emissions dels canals de la CCMA al País Valencià, que ACPV possibilita. En efecte, aquesta entitat i la Fundació Ramon Muntaner han rebut una notificació de sanció de la Generalitat, que els exigeix el tancament del repetidor de Perenxisa, que dóna cobertura a l'àrea metropolitana de València, i el d'Alginet (Ribera Alta) i de Llosa de Ranes (la Costera). [llegir més]

- Activitat en la Biblioteca Municipal: Un correu intern dirigit als "padres y madres del Ayuntamiento" (encara que deduïsc que és una activitat pública oberta a qualsevol ciutadà) informa que a partir d'este dissabte i durant 3 més (7, 14 i 21 de juny), a les 12'00 h., en la sala infantil de la biblioteca, van a realitzar-se sessions de conta contes. Enguany ho subvenciona l'Institut de Cultura Gil Albert, en col·laboració amb la Universitat d'Alacant. Vindran professionals del món del conta contes i cada sessió serà diferent.

4 comentarios:

Anónimo dijo...

La llei de la dependència... depende, ¿de qué depende? de según en dónde vives todo depende.

Si vius al País Valencià, millor que no depengues de l'ajuda que no arriba.

L'escola pública, en castellà mal, en valencià pitjor: barracons, deficienment financiada, amb falta de professorat qualificat, un programa Exit que és un fracàs, una educació per a la ciutadania en anglés (quin despropòsit! sense professorat preparat i dirigida a alumnat menys preparat encara per seguir les classes en anglés). Escolte sr. Font de Mora, que els ciutadans han de viure ací, no a Gibraltar!

Si volem vore TV3 hem de pagar ONO o digitals. Els que som espectadors de les cadenes catalanes des de fa quasi 25 anys, ara, a més, no guanyem per comprar Tapies per pagar multes.

Després quan el Govern Valencià obri la boca vol fer-nos creure que ací niguen els gossos amb llonganices, que som un exemple a seguir, que el nostre creixement i benestar és l'enveja del nord i del sud, de l'est i el ponent... Encara creus que em queden ganes d'anar a que em conten més contes?

Anónimo dijo...

Per qué volen tancar TV·3 i no tanquen Onda 15 de Castalla comforme diu una Sentencia judicial?

Anónimo dijo...

Els pares i mares valencians són sabedors que l'ensenyament en valencià és l´únic que garanteix l’igual domini de valencià i castellà i facilita l'aprenentatge de l'anglès. Per això, allà on poden triar, matriculen ja, en major mesura, els seus fills en valencià. La demanda potencial de valencià es situa en 220.000 alumnes, però per manca d'oferta i planificació tan sols 130.000 alumnes poden estudiar en valencià. Més del 55% dels centres valencians no ofereixen l'opció d'estudiar en valencià.

Claudio dijo...

Les costums costen molt de canviar. I el temor a lo desconegut, a lo nou, es alguna cosa més que una costum. No més el temps demostra qui estava en lo cert i qui en l'error.

Els que han estudiat en valencià i ja han acabat els seus estudis, poden dir si ha sigut positiu o negatiu haver-ho fet en eixa llengua, tan volguda pels que l'han sentit i parlat des de xicotets.

Hi han certes idees que pareix que son exclusives, en terminis polítics, de determinades tendències o partits. L'ús i l'ensenyament en valencià pareix que siga una d'aquestes idees. I pareix que els governs de la dreta, es a dir, del Partit Popular, encara que no es manifesten en contra de l'ús i ensenyament en valencià, procuren posar les dificultats que toquen per que puga fer-se amb tota normalitat.

Ells naden contra corrent i no se n'adonen. A nosaltres ens toca exigir els nostres drets i assumir les nostres responsabilitats.

Es el mateix que passa en la llei de dependència. Es una llei "socialista" i toca posar les dificultats que siguen per que no triomfe, per que siga un fracàs. Les excuses, de lo més variades: el govern central no aporta suficients diners, no hi ha prou personal per a tendre les sol·licituds...

Encara no hem entés què son la política i la democràcia. Ens comportem com els xiquets. "El meu es el millor, el teu no val res."

Patètic...

Related Posts with Thumbnails

Blog Rank

Twingly BlogRank

Contador de visitantes

Lo último publicado en blogs ibenses

È