sábado, 8 de marzo de 2008

Pese a todo y por las víctimas, intentemos volver a la normalidad

Ahir estava de dol per l'assassinat d'una persona que va tindre el valor de ser Regidor en el País Basc, per a lo que fa falta ser molt valent. No tenia el cos per a celebracions i d'ací que no penjara cap entrada.

No obstant ser eclipsats per l'atemptat terrorista que va causar la mort d'Isaías Carrasco, ahir hi havia dos motius de celebració:

PRIMER.- Era el Dia Internacional de la Dona, dia per a recordar la permanent necessitat de lluita de les dones en distints àmbits, com per exemple, contra la violència de genere en la llar, en el carrer, en el treball o en les relacions de parella (la imatge ha sigut presa de http://www.cientec.or.cr/equidad.html).

El passat dia 17 de febrer del 2008 vaig presentar una proposició en l'Ajuntament d'Ibi en nom del Grup Municipal d'EUPV-Els Verds, amb la intenció d'anar més enllà de les típiques xarrameques i frases repetitives faltes de contingut. Concretament, propose que l'Ajuntament d'Ibi adopte estos tres acords:

1. Instar el Govern de l'Estat i al de la Generalitat a l'adopció i execució de totes les accions que siguen necessàries per a garantir la igualtat de les dones en l'ocupació, per a la conciliació de la vida laboral i familiar, i per a combatre la discriminació en este camp.

2. Exigir al Govern de l'Estat la modificació de l'actual despenalització parcial de l'avortament. Un canvi de llei que garantisca el dret de les dones a interrompre voluntàriament l'embaràs, acabe amb la inseguretat jurídica que genera l'actual normativa i garantisca que les interrupcions voluntàries de l'embaràs es realitzen de forma normalitzada en la xarxa sanitària pública. Exigir igualment que este canvi en la legislació vinga acompanyat de mesures que garantisquen l'educació sexual i l'accés als mètodes anticonceptius.

3.- Exigir al Govern de la Generalitat la construcció d'una Guarderia Infantil a Ibi, perque no podem continuar depenent del servici que s'oferix en la Guarderia El Salvador, totalment saturada i incapaç d'absorbir la demanda existent. És necessari que des del Gobern valencià existisca un compromís decidit per a posar en marxa mesures reals i efectives que faciliten la conciliació entre la vida familiar i laboral, oferint a les famílies un servici de qualitat, per a lo que és imprescindible construir una nova Escola o Guarderia Infantil que dispose de suficients aules per a un mínim de 100 xiquets.

El Grup Municipal Popular i el PSOE també van presentar sengles proposades, més o menys semblants, amb el contingut del qual estic totalment d'acord, però crec que són clarament insuficients. La presidenta de la Comissió de Benestar Social, Sra. Ortiga, no va voler comprometre's a integrar les meues propostes en una possible moció conjunta sense consultar-ho amb els seus companys de partit (pero no crec que les accepten).

SEGON.- Es complia UN ANY des que vaig publicar la meua primera entrada en esta bitàcola, la qual cosa m'ompli d'orgull i satisfacció, com diria un conegut monarca. Han sigut 365 dies d'il·lusió i treball, intentant oferir un punt d'informació sobre les coses que em pareixen interessants. Concretament, i pel que a la política local es referix, he pretés i pretenc oferir un mitjà de comunicació veraç que trenque el monopoli informatiu que deté el Partit Popular a través de distintes plataformes, públiques o privades (Ràdio Ibi, Tele Ibi, Ibinoticias, etc.).

Per als amants de les estadístiques diré que durant tot enguany han sigut 24.663 visitants, amb un total de 45.074 pàgines vistes, que no és poc i, per descomptat, molt més del que imaginava quan vaig iniciar este experiment.

La majoria de les visites són des d'Espanya (19.902), seguides de Mèxic (625), USA (605), Argentina (365), Colòmbia (300), Perú (248), Xile (209), Veneçuela (203), França (65) i Equador (56), per referir-me a les 10 primeres posicions, encara que hi ha visitants d'altres 64 països més. La mitjana de temps de permanència en el lloc és de 3,53 minuts per visita.

El 45,34% de les visites arriba des dels "motors" de busca , ocupant el primer lloc Google, amb 10.395 visites, seguit molt de lluny per Yahoo, Search, Live, Altavista i altres. La resta és tràfic directe, la qual cosa constituïx un èxit indubtable en termes de fidelitat.

Les paraules clau que els usuaris introduïxen en els buscadors per a arribar al blog són “basseta” (2.259), “basseta2007” (930), “basseta blog” (126), “jose vicente verdu” (85), “foia de Castalla” (60), “blog basseta” (58) i “basseta Ibi” (51), per citar les que superen la cinquantena.

Un 74,28 % dels visitants utilitza Internet Explorer, un 17,10 Firefox, un 8,08 % Safari, un 0,30 % Opera i un 0,14 % Mozilla.

Gràcies a tots per la vostra participació en els centenars de comentaris realitzats i, molt especialment, a eixe grup d'incondicionals que aporten els seus particulars punts de vista a les meues opinions (Claudio, Javi, Marco Mathilde, Santi, Pepe, Vicent, Vicente i tants altres). Sincerament pense que estem donant un bon exemple del que pot ser l'ús de les noves tecnologies per a millorar la comunicació i la participació ciutadana.

[Nota: Guanye qui guanye les Eleccions, espere trobar-vos a tots demà a les 12,00 hores, a la porta de l'Ajuntament d'Ibi, secundant la crida realitzada per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies]

9 comentarios:

Claudio dijo...

Enhora bona, Basseta, per aquest aniversari. El primer d'una llarga sèrie que espere poder gaudir de manera tan intensa com ho he fet al llarg d'aquestos 365 díes.

Gràcies per tot, també per ser el meu mentor en la tasca de portar avant una bitàcola.

Per a mí ha sigut un honor poder col·laborar en aquest espài.

Et desitge el millor, tant açì com el la tasca de regidor de l'Ajuntament d'Ibi i en tot alló que emprengues.

Un abràç.

Santi dijo...

Un any ja!!! Enhorabona per a tu i per a tots els que, de una forma o altra participen en este blog. Jo, pensar que va ser ahír cuant en va arribar un correu teu dien-me que tenies aquesta bitácora en marxa i ja fa un any, moltes coses i molt intenses mos han pasat en este any (en lo personal a mi sobre tot, com tu be saps) pero espere que sols siga este un punt de partida i que continuem endevant en les tasques que tenim empreses. UN FORT ABRAÇ

Anónimo dijo...

Què apressa passa el temps! Enhorabona i per molts anys!

Anónimo dijo...

Gracias por abrirnos esta ventana por donde entra el aire fresco. Cuando visito otros medios de información digitales hace mucho calor (debe ser el aparato de aire, que no funciona).

Anónimo dijo...

Avant amb la tasca de donar a coneixer les coses que pasen pel l'Ajuntament. Els Populars sols pensen en donarse publicitat, pero al poble l'interesa coneixer la veritat.

Anónimo dijo...

Este proyecto tuyo debe crecer. Te has dado a conocer a través del blog en un entorno excesivamente reducido pero es muy necesario divulgar esta iniciativa. Yo creo que todos los que visitamos normalmente el blog deberíamos mandar un mensaje a nuestros amigos para que lo conozcan.

Hace ya tiempo que cogí a toda mi lista de contactos y les comenté que entrasen y viesen lo que se podía hacer, sin medios pero con ilusión. Yo estoy enganchado porque ofreces una visión muy distinta y muy "curiosa" de la vida. Gracias por tu esfuerzo.

Anónimo dijo...

Lo tuyo es una buena causa y todos lo reconocemos ... no todos/as pueden decir lo mismo ..... te apoyamos

Javi dijo...

Gracias a ti. Es una suerte tener este foro para poder expresarse libremente y enriquecerse con los comentarios de tus colaboradores.

Marco dijo...

Mi mas sincera enhorabuena por esta ventana de aire fresco, como se dice en una de las entradas, que espero siga abierta para muchos años mas.

Related Posts with Thumbnails

Blog Rank

Twingly BlogRank

Contador de visitantes

Lo último publicado en blogs ibenses

È