lunes, 21 de enero de 2008

Fem arribar una queixa a la Síndica de Greuges pel tancament de TV3

Divendres passat, més de 500 persones es van manifestar a Alcoi en protesta pel pla del Consell per a tallar les emissions de TV3 a la Comunitat Valenciana, en un acte organitzat per Acció Cultural del País Valencià (ACPV) i el Centre Ovidi Montllor.


L'endemà, a Alacant, un altre grup semblant va acudir a les 18.00 hores a la plaça de l'Ajuntament per a reivindicar la llibertat d'expressió que, entenen, ha atacat el Consell al tancar el repetidor alacantí que permetia la recepció de la televisió pública catalana.

Si voleu fer arribar una queixa a la Síndica de Greuges, és molt fàcil. Igual té que la vostra residéncia siga a València, Castelló o Alacant, som ciutadàns del País Valencià que ens queixem per un acte arbitrari.

Només heu d'entrar a http://www.gva.es/sdg/lasquejas-f_v.htm, feu clic a l´apartat "les queixes", baixeu la pàgina, completeu el formulari amb les vostres dades i tot seguit posar el text, dins la casella QUEIXA(*):

Si vols, pots copiar el següent text:

La Generalitat Valenciana a través de la DIRECCIÓ GENERAL DE PROMOCIÓ INSTITUCIONAL, ha obert un expedient sancionador a l’entitat cultural Acció Cultural del País Valencià, per les emissions de la Televisió Pública Catalana en aquestes terres, a través de la xarxa de repetidors existents al País Valencià, havent-se acordat com a mesura provisional el cessament de les emissions.

Per això, la nit del passat 9 de desembre de 2007, funcionaris de la Generalitat Valenciana entraren al repetidor de la Serra de la Carrasqueta i precintaren els equips electrònics, tallant-se des d’aleshores les emissions de la televisió pública catalana, que des de fa més de 20 anys es rebia amb total normalitat en aquestes terres. I també a les comarques de Castelló s'està pendent d'una acció semblant.

Amb eixa acció s’han vulnerat els drets fonamentals recollits a l’article 20.1 a) i d) de la CE a expressar i difondre lliurement els pensaments, idees i opinions mitjançant la paraula, l’escrit o qualsevol altre mitjà de reproducció i a comunicar o rebre lliurement informació veraç per qualsevol mitjà de difusió, drets que d’acord amb la Constitució no poden restringir-se mitjançant cap censura prèvia, que tenen el seu límit en la resta de drets fonamentals, especialment l’honor, la pròpia imatge i la protecció de la joventut i la infantesa i només podrà acordar-se el segrest de comunicacions, enregistraments i altres mitjans d’informació en virtut de resolució judicial.

Amb eixa acció s’ha vulnerat, igualment, la Carta Europea de Llengües Regionals o Minoritàries ratificada per l’Estat espanyol, en ser les emissions en llengua catalana, anomenada valencià a l’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana, també s’està afectant al dret a la reciprocitat de les emissions televisives realitzades en llengües minoritàries tal com estableix l’article Art.11 2. "Las Partes se comprometen a garantizar la libertad de recepción directa de las emisiones de radio y de televisión de los países vecinos en una lengua hablada de manera idéntica o parecida a una lengua regional o minoritaria, y a no oponerse a la retransmisión de emisiones de radio y de televisión de los países vecinos en dicha lengua…"

La mesura de la Generalitat Valenciana resulta contrària a la llibertat de prestació de serveis reconeguda a l’article 59 i següents del Tractat UE, (actualment article 49 CE, després de la seua modificació) i a la Directiva 89/552/CEE de Televisió sense fronteres que garanteix la llibertat de difusió, la llibertat de recepció de les emissions de TV i la llibertat d’elecció de cadenes en l’àmbit de la UE., està prohibida la introducció de restriccions i s’haurien de suprimir les restriccions existents.

El Jutjat del Contenciós Administratiu núm. 2 de València, va dictar el passat 20 d’abril una resolució, relativa a l’autorització d’entrada derivada del mateix expedient i respecte el repetidor de televisió ubicat en la província de València, al cim del Montdúver, per la qual es denegava l’autorització d’entrada per resultar desproporcionada la mesura en relació a l’objectiu perseguit, perquè no s’apreciava cap dany per a l’interés públic pel fet de mantenir les emissions, perquè s’emeten programes d’una televisió pública d’una comunitat autònoma i no d’una televisió clandestina i perquè pel contrari, de tancar, podrien veure’s afectats drets fonamentals com ara el dret a comunicar o rebre informació mitjançant qualsevol mitjà de difusió.

Considerem un contrasentit i burla de les institución que al temps que s’ha dut a terme l’execució forçosa d’eixa ordre de cessament, el Govern valencià i el Govern català exposen públicament als mitjans de comunicació que s’està negociant perquè les televisions respectives puguen veure’s a tot el territori.

És per tot l’anterior que, SOL·LICITE la intervenció del Síndic de Greuges, perquè commine la Generalitat Valenciana a respectar els drets esmentats.

3 comentarios:

Mari dijo...

He de dir que jo estava a la concentració d'Alacant i crec que n'hi havien quasi 2.000 persones. La plaça estava plena de gent de totes les edats i de diferents ideologies que van demanar poder continuar veient, quan tinguen ganes, els canals de la TV catalana.

En este pàgina podeu llegir més:

http://www.vilaweb.cat/www/noticia?p_idcmp=2705695

Santi dijo...

Yo también estaba en Alicante en la concentración en el Ayuntamiento y la posterior marcha cívica hasta la plaza de la montañeta. En el Ayuntamiento a las seis de la tarde no seríamos mas de 500 personas como tu bien apuntas, pero en la marcha cívica bien pudimos llegar a las 2000, como apunta Mari. Yo lamento que en la marcha un grupúsculo portaran banderas partidistas y corearan gritos independentistas y salidos de tono, tipo: "Visca Terra Lliure". Creo que estos grupúsculos hacen daño a esta reinvindicación que tiene más que ver con la libertad de expresión y con nuestra cultura que con los fines políticos que ellos persiguen. Creo que a muchos les haría falta no confundir churras con merinas. Yo acudí con mis hijos y no me quedé al final de la marcha en la Plaza de la Montañeta por temor a que estos exaltados pudieran hacer alguna tonteria. Una lástima.

Anónimo dijo...

Santi no fa falta que li tingues tanta por a eixa gent, que no mosseguen.
I per cert, com tu ben dius, si hi ha llibertat d'expressió eixes persones la van fer realitat, jo també vaig estar i per a mi no estaven fora de context, en absolut.

Related Posts with Thumbnails

Blog Rank

Twingly BlogRank

Contador de visitantes

Lo último publicado en blogs ibenses

È