jueves, 6 de diciembre de 2007

Difama ... que alguna cosa queda

Des d'un poble de la muntanya alacantina com Ibi, correm el risc de perdre la perspectiva d'alguns esdeveniments que es desenrotllen en llocs distants, dels que solem conéixer detalls a través de la premsa escrita o TV. Però hi ha molt de periodisme groc i els fets no sempre es narren amb la necessària objectivitat i independència.

Fa uns dies coneixíem la història que s'ha viscut en un antic barri de Sevilla anomenat el Pumarejo, lloc abandonat per l'administració, on la droga acampava a gust, però en el que ara hi ha posats renovats interessos urbanístics als què molesten les activitats que s'exercixen en dos centres socials. El primer d'ells s'anomena “La Casa del Pumarejo” i en el seu dia es va voler desallotjar, peròa gent del barri va recolzar els seus inquilins i es va aconseguir recuperar l'edifici com a espai púic.

L'altre centre es denomina "Casas Viejas", centre social okupad i autogestionat per grups de jóns a qui tambés va voler expulsar. Vam veure en tots els noticiaris que dos persones de 30 i 40 anys s'havien tancat en un forat de la casa per a defendre l'ocupació el servici cultural que portaven anys desenrotllant en la casa.

El diari ABC, sense el més mínim pudor periodistic, va informar que estos dos jóvens eren "etarres" en un intent de difamar i desprestigiar a tot el moviment. Fent la impressió que la informació provenia de la Policia, l'edició digital d'ABC del 5 de desembre va publicar "El SUP insinúa que el zulo de los ocupas pudo ser construido para fines de ETA".

Posteriorment, ABC va reconéer que havia sigut un error, peròl dany a tot el col·ctiu ja estava fet i les disculpes no es van publicar en la primera plana, naturalment. Tampoc cap mitjà'ha pres la molèstia de publicar el comunicat de premsa posterior del col·ctiu "Casas Viejas".

La dreta més rància no tolera que la gent isca de la cleda i no els importa ratllar de "terroriste" a tot aquell que óssa reivindicar una altra forma de vida o de relacions socials. Podrem estar més o menys d'acord amb els seus plantejaments, però per a molts "Casas Viejas" representa una alternativa d'oci per als jóvens molt diferent del cridad "botellón", una alternativa cultural de participació i convivència cívica.

Ocorre que hi ha una única associació que ha mostrat en tot moment una fèrria aposició al Centre Social "Casa Viejas", anomenada "Asociación de Vecinos y Comerciantes del Pumarejo-San Luís", manca totalment de representació en la zona i no se li coneix una altra activitat que no siga l'atac constant contra "Casas Viejas". L'associació no ha convocat cap reunió amb els seus membres des de la seua constitució com constaten alguns d'ells.

El seu líder i segons pareix únic membre actiu, un tal Ángel López Hueso, té una coneguda tendència ideològica ultradretà que, òbviament, està en contra de qualsevol iniciativa social autònoma com la que representa Casas Viejas. Com a mostra d'això es poden consultar pàgines d'organitzacions tan "neutrals, centristes i democràtiques" com Antiantifascista, Democràcia Nacional, Acció Patriòtica Sevilla o InfoNacional (no els vaig a donar el gust de posar ací enllaços a les seues webs) que consideren esta persona tot un referent.

No hay comentarios:

Related Posts with Thumbnails

Blog Rank

Twingly BlogRank

Contador de visitantes

Lo último publicado en blogs ibenses

È