martes, 6 de noviembre de 2007

"Tierra", Bali, Kioto, Valencia i Greenpeace

Fa uns dies vaig dedicar una entrada en esta bitàcola a l'estrena de la pel·lícula "TIERRA, LA PELICULA DE NUESTRA PLANETA" i dissabte passat me'n vaig anar amb la família als cines de Petrer a veure-la. Puc assegurar que no he quedat defraudat en absolut. Hui mateix he rebut un e-mail d'un bon amic que m'envia l'enllaç a la pàgina web de la pel·lícula i recomanant a tot el món que vaja a veure-la "... perquè és d'eixos espectacles que val la pena veure i disfrutar en gran format !!"

Enllaçant amb l'anterior, recordaré que el dia 12 d'este mes de novembre, a València, es reunirà el Panell Intergovernamental de Canvi Climàtic de l'ONU (IPCC) per a presentar el seu Quart Informe d'Avaluació. L'IPCC és el major grup de científics independents que treballa per a assessorar els polítics i informar els ciutadans sobre l'evolució del canvi climàtic, i els acords que s'aconseguixen a València configuraran el document que els governs del món utilitzaran per a assessorar-se de tots els aspectes relacionats amb el canvi climàtic. A més ha de ser el guió de les negociacions que tindran lloc en Bali (Indonèsia) el pròxim desembre, on tots els països membres de Nacions Unides es reuniran per a discutir el futur del Protocol de Kioto després de 2012.

Segons Greenpeace, és imprescindible un "Mandat de Bali" que consolide Kioto, ja que és la solució real per a afrontar amb determinació la urgència del canvi climàtic. Este Mandat ha d'articular-se sobre criteris claus com ara reduccions dràstiques de les emissions de CO2 dels països industrialitzats; incorporar als països en via de desenvolupament en el sistema de comerç d'emissions de Kioto; un fons per a dur a terme una revolució energètica basada en les energies renovables i l'eficiència energètica; la reducció d'emissions de CO2 degudes a la desforestació, i la indemnització dels impactes del canvi climàtic que ja no poden ser evitats, especialment en els països en via de desenvolupament.

Per cert, Greenpeace està intentant que el seu barco "Arctic Sunrise" puga atracar en el port de València durant els dies de la reunió de l'IPCC, però des de l'Autoritat Portuària els responen que no hi hi ha espai en el port i suggerixen que atraque en un lloc allunyat i inaccessible al públic. No obstant, s'ha descobert que hi hi ha molls sencers buits i accessibles al públic, la qual cosa ha motivat la protesta formal de Greenpeace, que ha posat en marxa una campanya de suport a la seua petició en la web, a la que ja han respost més de 3.000 persones amb missatges a les autoritats portuàries.

Este tipus d'actituds ja és coneguda per als lectors d'esta bitàcola, perquè com informava a juliol, el barco "Rainbow Warrior" es va veure obligat a atracar en el port de Sagunt per a presentar una campanya sobre la recuperació del Mediterrani que tenia previst llançar a València. Està clar que hi ha temor que esta organització desvele els nombrosos eco-pecats comesos per les autoritats valencianes.

5 comentarios:

Anónimo dijo...

lo que veo es que sacas la parte que te interesa de las noticias y omites lo que no te conviene

el puerto de valencia es un puerto COMERCIAL y el barco de greenpeace es de todo menos comercial

ese es el motivo justificado por el que las autoridades portuarias no dejan atracar al barco

lo he leido en EL PAIS

Anónimo dijo...

En desacuerdo con el anónimo anterior,el barco de GREENPEACE sí que es comercial.
Porque de GREENPEACE y de su "negocio verde" vive mucha gente.

Anónimo dijo...

Pues yo no estoy de acuerdo con la excusa que le ponen al barco de Greenpeace. Los barcos de la Copa América tampoco son comerciales y les hicieron un buen sitio para ellos solos.

La Ciudad de las Artes y de las Ciencias tampoco se diseñó como circuito y mira por donde la van a usar para carreras de Fórmula 1.

Basseta dijo...

Acabo de leer en la prensa que finalmente, tras la intermediación del Delegado del Gobierno en Valencia, el barco de Greenpeace atracará en el malecón de la Copa América.

Anónimo dijo...

Aquí ni se omite ni se oculta nada...
Lo que ha venido dando el Ayuntamiento de Valencia son excusas para evitar lo inevitable: que la verdad salga a la luz. Las cosas acaban cayendo por su propio peso, y cada vez somos más los que nos damos cuenta de qué está sucediendo en el litoral mediterráneo, su destrucción, la contaminación, el exceso de población...

Por mucho que el PP se empeñe en ocultar sus trapos sucios con excusas baratas sobre si es o no un barco comercial, lo que hay es lo que hay, y lo que hay... es vergonzoso.

Related Posts with Thumbnails

Blog Rank

Twingly BlogRank

Contador de visitantes

Lo último publicado en blogs ibenses

È