sábado, 3 de noviembre de 2007

Hauríem de salvar el kiosco de la Plaça de la Palla?


M'he assabentat que el projecte de remodelació de la zona centre inclou l'eliminació del "kiosquet" de la Plaça de la Palla, encara que un informe emés per la responsable de l'Arxiu Històric planteja la seua conservació, motiu pel que el Regidor de Cultura i l'equip de govern s'estan plantejant la possibilitat de mantindre'l. Es tracta de fer una parada en eixa desaforada carrera cap a la desaparició del patrimoni i la identitat dels espais urbans heretats? Espere que així siga.

No estic segur que servisca d'alguna cosa, però donaré la meua opinió: sóc partidari de conservar el quiosc, no sols per tractar-se d'un element arquitectònic únic a Ibi, peculiar i entranyable per a tots aquells ibenses que ens hem criat al seu voltant, sinó perquè pot resultar perfecte com a punt d'informació per a locals i visitants. Per exemple, en cada una de les tres finestres que té podria col·locar-se un panells informatius retroil·luminats o pantalles que oferisquen informació turística, publicitat comercial, etc.

L'avanç imparable del desenvolupament de les ciutats obliga a derrocar el vell per a construir la novetat, i així ocorre des de l'antiguitat. Però de quan en quant, per sort, se salva algun element com el nostre quiosc i després de 70 anys fa pena derrocar-lo. Què serà d'eixos diàlegs entre el quiosc i el platí que ens desvelen cada any "Els Amantats" des de damunt del carro?

Crec que una de les funcions que tenen les administracions públiques és invertir en la conservació del patrimoni públic en general, i dels elements especialment interessants en particular. Si este quiosc fóra de propietat particular potser no s'alliberaria del picot, però sent propietat de l'Ajuntament pot tindre més sort.

He col·locat una enquesta en el marge dret perquè pugues donar la teua opinió.

2 comentarios:

Anónimo dijo...

Em pareix perfecte que vulguen conservar el quiosc... Però no sé, no puc evitar ser escèptic.. i ho dic perquè a mi ara no van a vendre'm la moto, pel fet de conservar un quiosc, de que s'esforcen per conservar el nostre passat, per a que romanen les tradicions... després d'haver DESTRUIT I ASSASSINAT els Jardins de La Casa Gran.
Continue estant, i estaré, indignadíssim per aquesta absoluta degradació del nostre entorn urbà, del nostre casc antic, que en moltíssimes ocassions, ens identifica com ibenses.

Anónimo dijo...

Yo veo que la mayoría aplastante de la gente que hemos votado en la encuesta opina que se debe salvar el kiosco pero mi duda ahora es como se puede hacer eso. Podríamos recoger firmas o hacer una manifestación o algo así ¿no?

Related Posts with Thumbnails

Blog Rank

Twingly BlogRank

Contador de visitantes

Lo último publicado en blogs ibenses

È