lunes, 3 de diciembre de 2007

Els millors fotògrafs de la naturalesa

Dies arrere es van donar a conéixer els guanyadors del "Wildlife Photographer of the Year", els Oscars de la fotografia de Naturalesa, un dels més preats guardons que pot aconseguir un fotògraf de la naturalesa. Està organitzat des de 1964 per al revista BBC Wildlife y el Museo de Historia Natural de Londres.

L'objectiu del concurs no és tant de guardonar la qualitat artística i tècnica, com buscar imatges úniques i irrepetibles que demostren una íntima connexió entre l'autor i el subjecte o lloc fotografiat. D'esta manera, es pretén contribuir "a la creació d'una consciència global que ajude a la conservació i desenvolupament sostenible del nostre medi ambient i, en definitiva, a la perpetuació del nostre planeta i la nostra espècie".

El millor fotògraf de 2007 ha sigut el britànic Ben Osborne, amb la seua obra, "Elephant creation" composta de fotografies preses des del seu propi vehicle en el Parc Nacional Chobe de Bostwana, a Àfrica. El premi al millor fotògraf jove ho ha guanyat un altre britànic, Patrick Corning, per la seua imatge "Monkey moment", presa en Costa Rica a un trio de mones esquirol. A més, s'han concedit tres premis especials i altres 14 categories específiques.

En el nostre país també hi ha prestigiosos i importants premis per als fotògrafs de la naturalesa, com el veterà de la Asociación de Naturalistas de Girona, que celebra la seua vintena edició; el Trofeo Montbarbat, amb deu edicions a les seues esquenes, obert a fotos de muntanya i Naturalesa; o el Certamen Fotográfico Medio Ambiente de Colmenar Viejo (Comunitat de Madrid).

Així mateix, el portal especialitzat i de referència en este sector, Fotonatura, ha començat a organitzar un concurs que ja compta amb més de 600 imatges presentades. Segons el seu responsable, Fernando Ortega, l'objectiu és que el certamen se celebre cada tres mesos, coincidint amb el canvi d'estació.

1 comentario:

Anónimo dijo...

Dentro de unos años la unica forma de ver fotos de animales sera acudiendo a los archivos. Al paso que vamos no quedara ninguno, incluyendo a los animales racionales.

Related Posts with Thumbnails

Blog Rank

Twingly BlogRank

Contador de visitantes

Lo último publicado en blogs ibenses

È