lunes, 19 de noviembre de 2007

El món tindrá 13.000 milions d'habitants al 2050

Si no es frena la natalitat, el mon arribará als 13.000 milions d'habitans al 2050, una xifra que suposa 4.000 milions més que les previsions actuals.

L'ONU recomana aplicar mesures de control de natalitat sobretot a l'Àfrica subsahariana i algun país d'Àsia i Centreamèrica. Si els països amb major taxa de fecunditat no impulsen polítiques de planificació familiar, la població mundial podria superar els 13.000 milions d'habitants al 2050, va explicar la directora del departament de Població de l'ONU, la mexicana Hania Zlotnik.

Aquesta xifra suposa, segons Zlotnik, 4.000 milions més que les previsions actuals, per això és "absolutament necessari" que països amb una fecunditat alta, amb ràtios d'uns "cinc fills per dona", com molts països africans al sud del Sahara i alguns d'Àsia i de Centreamèrica, descendeixi, com a mínim, a dos fills per dona.

Zlotnik, que ha visitat aquesta setmana l'Estat espanyol per a participar en un acte sobre sostenibilitat i demografia organitzat a La Casa Encesa, augura que de no descendir aquest ràtio, les dificultats "seran molt majors", especialment en les zones més pobres, on augmentaran els problemes per a distribuir els recursos. Allí, l'augment de les necessitats d'una població infantil creixent disminuiria la capacitat de l'economia per a invertir en sectors necessaris per al seu desenvolupament.

El problema és, segons Zlotnik, que molts d'aquests països sofreixen una "inestabilitat política molt seriosa", com conflictes armats, el que fa que no es pari esment a les polítiques de planificació que permetrien a les parelles tenir "els fills que vulguin".

2 comentarios:

Anónimo dijo...

Siempre he pensado que el condón era el método ideal para controlar la natalidad y, hoy en día, además, necesario para luchar contra el SIDA.

Pero me quedo pasmada leyendo la prensa de hoy, que publica que en una Universidad Católica de Valencia afirman que el condón no frena la expansión de la enfermedad.

Una de sus profesoras sostiene que la única medida 100% eficaz para prevenir el sida es la abstinencia en las relaciones sexuales o que los jóvenes retrasen el inicio de las relaciones sexuales.

Dicho en otras palabras, que las únicas protecciones verdaderas son la monogamia y la castidad.

Y digo yo ¿de que le sirve a uno/a la monogamia y la castidad si su pareja mantiene relaciones con terceros/as?

Anónimo dijo...

Aquests propers dies, les Corts aprovaran els pressupostos de la Generalitat Valenciana, malgrat que algunes de les seves partides ja hagin estat titllades d'escandaloses per l'oposició i alguns mitjans de comunicació.

La conselleria d'Educació, per exemple, subvenciona amb 576.980 euros la Fundació EIFOR de l'Opus Dei per uns cicles formatius acollits a conveni, una xifra equivalent als costos de tota la xarxa de guarderies infantils. Els cursos "subvencionats", però, arriben a costar fins a 1.500 euros el de 200 hores.

Els pressupostos també destinen 1,74 milions d'euros a uns seminaris de l'església catòlica, ajudes impensables i contràries a un estat laic.

La destructiva política lingüística dels populars valencians també s'emporta calers: Controla Club, una ONG creada per bars i discoteques per frenar el botellón, rep 12.000 euros per fomentar el valencià, però tots els seus cartells i comunicació siguin únicament en castellà.

Són, doncs, uns pressupostos fets a mida, destinats a subvencionar legalment tot allò que seria insubvencionable en un país seriós.

Related Posts with Thumbnails

Blog Rank

Twingly BlogRank

Contador de visitantes

Lo último publicado en blogs ibenses

È