domingo, 7 de octubre de 2007

Enquesta sobre el polígon industrial en La Canal

Gràcies a un e-mail que m'envia "La Colla Ecologista La Carrasca - Ecologistes en Acció", m'assabente que en la web d'alcoidigital han penjat una enquesta que pregunta si s'ha de construir un polígon en La Canal.

La Canal constituïx un important corredor ambiental, que connecta l'àrea formada pel Parc Natural del Carrascar de la Font Roja i el pròxim Parc Natural de Mariola, amb les serres dels Plans i del Rentonar —que es prolonguen cap a llevant fins al massís d'Aitana— i la Carrasqueta —que comunica amb tota l'extensió muntanyosa de la Foia de Castalla. De fet, gran part de dita partida s'inclou en l'àrea d'amortiguació d'impactes del Parc Natural de la Font Roja i de la ZEPA "Serres de Mariola i de la Font Roja" i del LIC "Serres de Mariola i Carrascar de la Font Roja".

L'associació Salvem l'Aqüífer del Molinar sempre ha defensat que el sòl industrial que Alcoi necessita, "s'ubique en les zones més viables i menys problemàtiques". És per això que valoren positivament el Projecte 'Alcoi Innova' presentat pel PSOE alcoià: “es tracta d'una bona alternativa al projecte de la Canal, que estaria ben comunicada amb la ciutat i amb la futura autovia i que oferiria una gran quantitat de sòl industrial sense trencar el model de ciutat compacta”.

Fa uns dies llegia en la premsa que la Federació Empresarial d'Alcoi i Comarca (FEDAC) ha manifestat el seu "total apoyo" al projecte del polígon industrial de la Canal, alhora que ressalta la necessitat que siga una realitat tan ràpidament com siga possible.

Per contra, els ecologistes porten anys oposant-se i denunciant que l'administració consent que un polígon industrial incomplisca mesures correctores imprescindibles. Per a "La Carrasca", este projecte és una aberració que posaria en perill l'aqüífer d'on procedeix la major part de l'aigua potable que consumeix Alcoi (i també altres poblacions, com ara Cocentaina, Penàguila...).

Personalment, estic del costat dels ecologistes en este tema i també vos anime a participar en l'enquesta i deixar constància de la vostra oposició a aquest projecte.

2 comentarios:

Claudio dijo...

Es menester que els ciutadans prengam part en les coses que depenen de nosaltres, com es asabentar-nos del que passa en el mos y oposar-mos a alló que ens perjudica.
Les Administracions, que depenen del nostre vot, están ahí per a "administrar" els bens que son de tots, i el "Mediambient" es la base física de la Vida nostra i la dels nostres fills.
Els interesos económics d'uns cuants no deuen prevaleixer.
No es un problema exclusiu d'Alcoi, a nosaltres també ens afecta.
Done suport en contra d'eixa aberració.

Anónimo dijo...

Desde Alcoy hasta Xixona, pasando por La Sarga e Ibi, deberíamos hacer lo posible para salvaguardar La Canal.

El polígono industrial no es la única amenaza. Hay proyectos en marcha para grandes urbanizaciones que acabarán con la belleza de la zona si no se hace nada por evitarlo.

Related Posts with Thumbnails

Blog Rank

Twingly BlogRank

Contador de visitantes

Lo último publicado en blogs ibenses

È