viernes, 21 de septiembre de 2007

Les claus de l'èxit

D'ací a uns dies, quan els records hagen anat reposant i la memòria s'encarregue de seleccionar el més rellevant, mamprendré el treball de redactar la Crònica de Festes de Moros i Cristians de 2007, en la que hauré de fer referència a tot allò destacable o ressenyable ocorregut en estos passats dies (que no és poc).

Com vaig dir dies arrere, crec que no exagerem si qualifiquem com de brillants les passades Festes i han passat suficients hores com per a estar en condicions de fer una valoració ràpida de les claus de l'èxit d'enguany, en comparació al desastre de l'any anterior. En la meua modesta opinió, es pot afirmar el següent:

- Els festers en general han comprés que l'any passat es va tocar el fons i era imprescindible reaccionar. No sols vam ser capaços d'aprovar un Decàleg quasi per unanimitat, sinó de difondre'l i assumir-lo com necessari.

- Capitans i Bandereres (o "Abanderaes"), en la seua majoria, han sigut perfectament conscients de la responsabilitat que assumien i s'han aplicat en l'organització dels seus respectives ostentacions (o "boatos").

- Les Directives de la majoria de Comparses s'han posat en el seu lloc i s'han reduït els doblets i el nombre de bandes de música, encara que en este sentit encara es pot millorar molt.

- Tot l'equip de la Comissió de Festes ha treballat incansablement per a reduir al mínim les improvisacions. Durant llargues vetlades van dedicar moltes hores del seu temps a planificar mil·limètricament cada un dels actes, i tot este treball havia de donar els seus fruits.

Conforme avançaven els dies i tots els actes complien rigorosament els horaris, em venia sovint al cap Emilio Barrios, el nostre jove Alcalde de Festes, que va ser centre de totes les crítiques l'any passat a l'hora d'ara i que va tindre la gallardia de no dimitir del seu càrrec. Emilio sabia que podia fer-ho millor i ho ha demostrat. Molts de què el van criticar sense pietat deurien ara acostar-se i donar-li l'enhorabona.

Del President de la Comissió he de dir un altre tant. El fàcil haguera sigut tirar la tovalla, però el sentit de la responsabilitat assumida a l'accedir al càrrec li han portat a realitzar un esforç sobrehumà que a punt està de costar-li la salut (el divendres a la vesprada, veient ploure, tenia el gest desencaixat lamentant tant d'infortuni).

La conclusió està clara: no podem pensar que les nostres Festes poden funcionar connectant una espècie de "pilot automàtic" que tot l'arregla, perquè este excés de confiança ens porta a abaixar la guàrdia. Al contrari, cada any tenim un nou examen per al que cal treballar i planificar, deixant el mínim espai possible a la improvisació.


A l'any que ve més i millor!

2 comentarios:

Paco Rico Rico dijo...

Completament d'acord, han sigut unes festes meravelloses on tot ha funcionat com deu fer-ho. A la Comisió de Festes, festers, càrrecs i públic, un deu. Ara hi ha que mantindre l'aconseguit enguany.

Enhorabona a tots.

Anónimo dijo...

ASO NO ,ASO SES GRAÇIES A MAYTE Y EL SEU PP.

Related Posts with Thumbnails

Blog Rank

Twingly BlogRank

Contador de visitantes

Lo último publicado en blogs ibenses

È