sábado, 7 de julio de 2007

Una volta mes, qui hauria donar llum, dona fum.

Qualificar-lo de "alerta sanitaria" pot resultar un tant d'exagerat, però la veritat és que un líquid viscós, de sabor dolç i tòxic en altes dosis, anomenat dietilenglicol, s'ha colat per les fronteres espanyoles dins d'una pasta de dents procedents de Xina. Una desena de xicotets tubs (17 grams) de la marca Tri Leaf Spearmint, analitzats pel Centre d'Investigació i Control de Qualitat del Ministeri de Sanitat i Consum, va revelar ahir la presència d'esta substància, de la cual hi ha documentats casos d'intoxicacions massives.

D'altra banda, ens hem assabentat que la policia ha immobilitzat des del dimarts al voltant de 84.000 tubs de pasta de dents irregulars en, almenys, sis comunitats autònomes i Ceuta. Els envasos estan identificats amb la marca Colgate, no porten indicacions en castellà i les etiquetes assenyalen que la pasta està fabricada a Sudàfrica o Camerun. A Canadà ha passat una cosa semblant i també en Santo Domingo fa un parell de mesos.

Segons s'ha fet públic, la Conselleria de Sanitat de la Generalitat valenciana va comprar 10.000 unitats de de jocs de neteja que incloïen tubs de pasta dentífrica importada irregularment de Xina per a distribuir-la entre els pacients dels hospitals públics de la comunitat autònoma (en el General d'Alacant, l'Universitari d'Elx, l'Hospital d'Elda, el General de Castelló, l'Hospital d'Ontinyent i, segons han denunciat els treballadors, en l'hospital Verjurat del Lliris d'Alcoi també).

En un comunicat d'EU-l'Entesa es denuncia la falta de control en l'Hospital, després que la Conselleria de Sanitat haja ordenat la retirada de la pasta dentífica que s'entregava als pacients i que podria contindre el producte tòxic. El meu company Paco Agulló, regidor d'Esquerra Unida-l'Entesa a Alcoi, planteja com és possible que la Conselleria de Sanitat no dispose d'uns controls de qualitat efectius? Com s'explica que els nostres responsables no analitzen els productes que és compren? Per què prioritzen en els concursos públics de compra el preu i no el contingut i la qualitat?

Pensem que l'Ajuntament d'Ibi hauria de prendre cartes en l'assumpte i demanar explicacions als (i)responsables i implicar-se molt més en la problemàtica sanitària (llistes d'espera, millora de la qualitat assistencial, etc.).

2 comentarios:

Anónimo dijo...

Espero que no pase lo que está pasando en Panamá, porque allí ya se cuentan por centenares los muertos a causa del mismo compuesto químico.

¿Para que queremos tantos inspectores de sanidad? ¿Para que les pagamos esos sueldos tan elevados?

Anónimo dijo...

El 4 de julio pasado, una nueva víctima fatal se sumó ayer a la lista de personas fallecidas por el consumo de medicamentos contaminados con dietilenglicol.

Con el fallecimiento de Benito Coronado Hernández, de 60 años de edad, el número de muertes por el consumo del tóxico ascendió a 102.

La Fiscalía Superior Especial confirmó que Coronado Hernández aparecía en la lista de los sobrevivientes que habían consumido medicinas contaminadas.

A la fecha, la Fiscalía Superior Especial ha recibido 540 denuncias de personas afectadas por el tóxico, de las que 356 fallecieron.

Related Posts with Thumbnails

Blog Rank

Twingly BlogRank

Contador de visitantes

Lo último publicado en blogs ibenses

È