martes, 10 de julio de 2007

Llega el "Rainbow Warrior"

El vaixell almirall de Greenpeace, Rainbow Warrior, ha arribat al Port de Sagunt (València) per a presentar la campanya "Recuperem el Mediterrani", amb la que pretén alertar sobre la "imminent necessitat recuperar un mar amenaçat de mort" i exigir "mesures urgents". El barco va arribar al Port de Sagunt, on finalment va haver d'atracar pel fet que les autoritats del Port de València, on fins al passat cap de setmana va estar celebrant-se l'Amercica's Cup, no li van permetre fer-ho en les instal·lacions portuàries valencianes.

L'última vegada que el Rainbow Warrior va estar a València va ser fa quatre anys per a denunciar l'arribada a este port de fusta il·legal procedent de la destrucció dels boscos tropicals africans. En 2003, el vaixell almirall de l'organització ecologista va estar detingut 25 dies en el Port de València i se li va imposar una multa de 300.000 euros. Finalment després d'una campanya de suport ciutadà, va ser posat en llibertat i la multa reduïda a 6.000 euros, encara que en 2006 Greenpeace va quedar exonerada del pagament d'esta multa.

Des del Port de Sagunt, el Rainbow Warrior iniciarà una recorregut per distints punts del litoral mediterrani espanyol per a denunciar els problemes que enfronta este mar, sensibilitzar i informar els ciutadans i exigir als governs mesures efectives de protecció, segons fonts de l'organització ecologista.

Des de València es demanen mesures urgents per a salvar el Mediterrani. "Venim amb el Rainbow Warrior a València per a demanar actuacions urgents i efectives que permeten recuperar el Mediterrani per a la naturalesa i els ciutadans", va assegurar en un comunicat Juan López d'Uralde, director executiu de Greenpeace Espanya. El Rainbow Warrior porta més d'un any recorrent les aigües d'Itàlia, França, Grècia, Líbia, i diversos països d'Orient Mitjà. Abans d'arribar a Espanya, el Rainbow Warrior va ser testimoni del saqueig de la pesqueria de la tonyina roja en el Mediterrani libi, on va poder documentar com flota comunitària pescava il·legalment esta espècie amenaçada.

1 comentario:

Anónimo dijo...

Un poco tarde llega el barco. La Copa America ha terminado ya.

Related Posts with Thumbnails

Blog Rank

Twingly BlogRank

Contador de visitantes

Lo último publicado en blogs ibenses

È