sábado, 4 de agosto de 2007

Activitats d'estiu


Arriba l'estiu i tots pensem immediatament en desconnectar, canviar d'activitat, eixir, emprendre un viatge, descansar...

Cada any és més necessari, o almenys així ens ho pareix, el desconnectar. Prendre vacacions. Però a vegades arribe a dubtar si tenim clar què és el millor, el més saludable. Per un costat està el "no fer res". Canviar els horaris, les rutines, alçar-se tard, no tindre pressa i eixir a passejar al camp com a màxim.

En l'altre extrem està l'emprendre un viatge ruter que ens porte a conéixer llocs llunyans o pròxims, però amb activitats que ens ocupen tot el dia. Portar als xiquets d'excursió, a visitar ciutats, paisatges, monuments, etc.

En les opcions intermèdies, està l'anar-se'n uns dies a la platja, a la muntanya, en pla càmping, hotel, apartament o casa rural.

Totes estes opcions són bones, totes servixen per a desconnectar de la rutina, totes ens permeten "recarregar les piles". I per als xiquets, com més activitat física comporten -dins del que puguen suportar per la seua edat i circumstàncies-, millor. Per a ells, el joc es un dels millors mitjans d'exterioritzar habilitats, sentiments, pors i tendències. El sentit d'aventura està en el seu apogeu des dels set als catorze anys. Moltes vegades és una molt bona opció inscriure'ls en campaments d'estiu. Açò els ajuda a madurar en entorns diferents, menys "sobreprotegits", on coneixen xics i xiques d'edats semblants i amb realitats socials distintes, que els permeten obrir el seu horitzó psicològic, i traure la seua pròpia "realitat personal". Mantenint un contacte amb els monitors, podem saber quines necessitats té o pot arribar a tindre el nostre fill o filla.

De totes maneres, siga quina siga l'opció que cada un de nosaltres trie per al seu temps vacacional, és convenient no oblidar mai que és el millor moment per a emprendre la lectura d'aquell llibre que durant la resta de l'any no ens decidim a començar per "falta de temps". Ja sé que no tots som amants de la lectura, però crec que no per això hem de privar d'ella als més jóvens. Convindreu amb mi que llegir, -també amb moderació, com en totes les coses- no fa mal a ningú. Per què no animar-los? Al contrari. Sempre he dit que el que més ensenya és viatjar. I que el més paregut a viatjar és llegir.

Des d'un periòdic, un còmic fins a un tractat de filosofia, passant per la novel·la de qualsevol tipus, llibres d'auto-ajuda, de viatges, del que més ens agrade, i, per descomptat, per als nostres fills tota la varietat de literatura infantil i juvenil que s'edita a Espanya, que és moltíssima, cada persona té un llibre adequat esperant-li.

La foto que adorna esta entrada, l'he pres prestada d'un blog que m'agradaria que visitàreu. No sols és bonic llegir. Escriure arribant a l'ànima ha de ser el cel.

Animeu-vos a llegir, animeu a llegir als vostres. Tots eixirem guanyant.

FELIÇ ESTIU!

No hay comentarios:

Related Posts with Thumbnails

Blog Rank

Twingly BlogRank

Contador de visitantes

Lo último publicado en blogs ibenses

È