miércoles, 6 de junio de 2007

El Desgel ¿un tema calent?

5 de juny de 2007: Dia Mundial del Medi Ambient 2007. El Desgel ¿un tema calent?

Ahir, 5 de juny, es va commemorar el Dia Mundial del Medi Ambient, vehicle a través del qual les Nacions Unides estimulen la conscienciació sobre l'ambient a nivell mundial, a més de promoure l'atenció i acció política. El Dia Mundial del Medi Ambient va ser establit per l'Assemblea General de les Nacions Unides en 1972, amb motiu de l'obertura de la Conferència d'Estocolm sobre Medi Ambient Humà.

L'eslògan seleccionat per al Dia Mundial del Medi Ambient 2007 va ser: "El Desgel - Un Tema Calent?", en suport a l'Any Polar Internacional i per a conscienciar sobre els efectes que el canvi climàtic esta tenint en els ecosistemes i comunitats polars.

Es pretén donar-li una cara humana als temes ambientals, motivant les persones a convertir-se en agents de desenvolupament sustentable i equitatiu, incitant a les comunitats a ser el detonant per al canvi d'actituds cap a temes ambientals. Es busca una societat que pretenga que totes les nacions i persones disfruten d'un futur més prospere i segur.

El Dia Mundial del Medi Ambient ha sigut celebrat de moltes formes, incloent manifestacions en el carrer, desfilades de bicicletes, concerts verds, concursos de cartells en escoles, plantacions d'arbres, ... Els Caps d'Estat i Ministres fan declaracions ressonants i es comprometen a cuidar la Terra.

Personalment, la meua celebració del Dia Mundial del Medi Ambient ha consistit a examinar l'estat del meu medi ambient més pròxim (mirar antecedents en aquest blog). Convide a tots els ibenses a considerar cuidadosament les accions que cada una de nosaltres i nosaltres deu i pot dur a terme en el que ha de ser una tasca en comú: preservar tot tipus de vida en la terra.

Materials diversos:

Pàgina del Programa de Nacions Unides per al Medi Ambient (PNUMA)

L'alfabet del Dia Mundial del Medi Ambient: 77 formes de celebrar-lo

Ferramentes Didàctiques per al treball en l'aula sobre Medi Ambient

3 comentarios:

Basseta dijo...

Y el día 8 se celebra el DIA MUNDIAL DE LOS OCEANOS

Este día se celebra por una iniciativa canadiense relativamente reciente. Los océanos cubren dos terceras partes de la superficie de la Tierra, y a través de sus interacciones con la atmósfera, litosfera y la biosfera, juegan un papel relevante en la conformación de las condiciones que hacen posible las distintas formas de vida del planeta. Además de servir como hábitat de una vastísima colección de plantas y animales, los océanos proporcionan alimento, energía y múltiples recursos a los seres humanos.

En 1994, la comunidad internacional dio un paso muy importante para la protección de los océanos al haber entrado en vigor la Convención de las Naciones Unidas sobre la Ley para los Océanos. Una de las principales tareas de la campaña en favor de la flora y la fauna marinas es la preservación del atún, el tiburón, el pez espada y las poblaciones de merlín. En 1997 la Asamblea General de las Naciones Unidas designó el año 1998 como el Año Internacional de los Océanos .

¡Cuidado con la Alerta Roja!

Mari dijo...

He llegit esta entrada i l'alfabet del Dia Mundial del Medi Ambient: 77 formes de celebrar-lo.
En l'apartat de la E posa, entre altres:

Elaborar objetos artísticos usando materiales reciclados
Espectáculos infantiles con mensajes sobre el medio ambiente

He recordat que l'altre dia buscant a internet no se quina cosa, vaig trobar una pàgina que em va resultar simpàtica i curiosa:

http://www.educa.aragob.es/cpalfind/1ciclo/0405/fiesta/fiesta.htm

No se per què, estes coses sempre fan que me'n recorde de mon pare. Ell sempre ho aprofitava tot.
A més, és la primera persona que jo recorde que estiguera preocupat per temes de medi ambient, inclús molt abans que este terme fora d'us frequent... quan jo era xicoteta i d'això ja fa molts anys.

Anónimo dijo...

GREENPEACE PROPONE EN EL DÍA MUNDIAL DEL MEDIO AMBIENTE CAMBIAR LAS BOMBILLAS INCANDESCENTES POR OTRAS DE BAJO CONSUMO. POR CADA UNA, SE EVITAN 20 KILOS DE CO2 DE MÁS EN LA ATMÓSFERA

Con motivo del Día Mundial del Medio Ambiente que se celebra hoy, la organización Greenpeace propuso un cambio masivo de bombillas incandescentes por otras de bajo consumo, como "un gesto sencillo para combatir el cambio climático".

La organización ecologista recuerda que las lámparas fluorescentes compactas son un tipo de bombillas que, para dar la misma luz, gastan un 80% menos de energía que las incandescentes, duran hasta 12 veces más y ahorran la emisión anual de 20 kilos de CO2 a la atmósfera.

La sustitución de bombillas incandescentes por eficientes de bajo consumo en la Unión Europea ahorraría al menos 20 millones de toneladas de CO2 al año, lo que, según Greenpeace, equivale a cerrar 25 centrales térmicas de tamaño medio.

¿A qué espera el Gobierno para exigir la eliminación de las bombillas incandescentes?

Related Posts with Thumbnails

Blog Rank

Twingly BlogRank

Contador de visitantes

Lo último publicado en blogs ibenses

È