martes, 22 de mayo de 2007

¿Fórmula 1 o serveis públics de qualitat?

FORMULA 1: MARCOS DIU QUE SI EL XANTATGE ÉS ESCOLLIR ENTRE UN CIRCUIT URBÀ O UNS SERVEIS PÚBLICS DE QUALITAT ELS CIUTADANS HO TINDRAN CLAR. L’alternativa del circuit de Xest és més rendible econòmicament, més segura i menys molesta però els Agag, Roig i co. no obtindrien tants beneficis.

La candidata d’Esquerra Unida i Compromís a la presidència de la Generalitat, Glòria Marcos, ha criticat “l’escàndol sense precedents que suposa que un poder econòmic, el que siga, tracte de condicionar el resultat d’unes eleccions”, en referència a les manifestacions d’ahir del mandatari de la Fórmula 1. En tot cas, Marcos ha advertit que si “el xantatge és escollir entre un circuit urbà de velocitat o uns serveis públics de qualitat, els ciutadans ho tindran clar. La ciutadania no és tan ximple i no es deixa influenciar d’aquesta manera”. Marcos considera que la despesa econòmica que haurà d’aportar la Generalitat pel circuit urbà de Fórmula 1 és “una barbaritat”.

Marcos recorda que als 26 milions de cànon anual s’ha d’afegir també cada any entre 15 i 20 milions anuals pel muntatge del circuit, segons han explicat els experts, i les grans inversions en infraestructures per adequar la zona de competició: “Per contra els ingressos no estan ni molt menys assegurats i si la societat creada no veu compensada la seua inversió serà l’administració qui haurà de fer front perquè el contracte es pretén signar entre la Generalitat i l’amo de la Fórmula 1”.

La solució més raonable és que la competició es celebre al circuit de Xest, que també va costar molts diners i ara s’infrautilitza aquesta inversió. Però això suposaria menys obres que adjudicar i menys serveis que contractar i, per tant, menys diners a repartir entre els de sempre, els amics del Partit Popular.

Per a la candidata d’Esquerra Unida a la presidència de la Generalitat es tracta “d’un nou exemple de la política de fastos i malbaratament que ha regit l’acció de govern del Partit Popular als darrers 12 anys, una hipoteca que no es pot assumir perquè abunda en el forat sense fons de les arques públiques”.

Marcos considera l’anunci de Camps sobre la Fórmula 1 com “un nou intent d’alçar una cortina de fum per desviar l’atenció sobre la corrupció i l’especulació urbanística patrocinada per la Generalitat que han estat les senyes d’identitat del seu govern”.

Si vols veure un vídeo graciós punxa ací

5 comentarios:

Anónimo dijo...

Cuando se anunció la celebración de la America's Cup en Valencia, gran cantidad de propietarios de pisos y viviendas vacias de Valencia, sobre todo de la zona del puerto, recibieron cuantiosas ofertas por alquilar sus propiedades.

Se firmaron contratos millonarios con empresas fantasma que han cobrado los arrendamientos y se han largado sin dejar rastro, dejando a los valencianos sin un duro.

Esa es la verdadera cara de la gentuza que rodea todos estos espectáculos mediáticos que no sirven para nada.

Anónimo dijo...

El PP pretende reducir el papel del Estado como garante de la salud de todos y para introducir el mercado en la asistencia sanitaria.

La estrategia del PP consiste en fragmentar y debilitar el sistema público, potenciando al sector privado para, en una segunda etapa, privatizar la provisión de servicios, todo ello con el fin de potenciar una transferencia no sólo económica al sector privado, sino también de decisión. Esa estrategia está apoyada por importantes grupos de presión externos al sistema sanitario, como grupos financieros, aseguradoras, multinacionales de asistencia sociosanitaria, industria farmacéutica y radiológica, etc.

Consell de metge dijo...

Els indicadors de la Sanitat al País Valencià ens situen a la cua de les CCAA. És el cas, per exemple dels llits per habitant: mentre que ací estem amb 2,1 llits per 1000 habitants, sumant pública i privada, la mitjana de la pública en la resta de l’Estat és de 3 llits per 1000 habitants. Això significa que cal invertir molt més. A més, fa falta una atenció primària de almenys 10 minuts per malalt i, sobretot, apostar pels hospitals públics, gestionats de manera pública i l’increment dels planters de professionals sanitaris, per evitar les llistes d’espera, els col·lapses en les urgències, etcètera”.

Un ibense dijo...

Los millones que ahora se derrochan en desarrollar planes insostenibles deberían ir a parar a la economía productiva y a la creación de trabajo estable y con derechos.

Se debería introducir en la legislación valenciana como algo obligado que todos los proyectos urbanísticos tengan que garantizar su viabilidad hídrica con un informe favorable de la Confederación Hidrográfica competente, incluso antes de iniciar ningún tramite administrativo, porque una de las carencias más importantes de la ley de aguas es que los informes de los organismos de cuenca son preceptivos pero no vinculantes y además se pueden presentar en el último trámite administrativo e incluso a posteriori. Se trata de una barbaridad que está poniendo en peligro el futuro sostenible de todo el pais porque se están comprometiendo recursos hídricos que ni siquiera existen.

En Ibi tenemos un ejemplo claro de todo ello: la urbanización de Barberá ¿de dónde llegará el agua?

Anónimo dijo...

Da pena que tengamos que mendigar para que nos arreglen el colegio y ellos piensen en gastar fortunas en fastos varios.

Related Posts with Thumbnails

Blog Rank

Twingly BlogRank

Contador de visitantes

Lo último publicado en blogs ibenses

È